DENISA: Dacă nu credem în noi înșine…

… cu siguranță că nimeni altcineva nu va crede.

Bestseller-ul Principiile succesului de Dale Carnegie, a schimbat viețile multor oameni și continuă să-i inspire pe cei care vor să devină persoane mai bune, puternice și de succes.

Dale Carnegie s-a născut într-o familie săracă, care locuia la o fermă din Missouri. Încă din adolescență, se trezea la ora patru dimineața pentru a-și ajuta părinții cu treburile de la fermă. A vândut slănină, untură și săpun. După ce a renunțat la vânzări, a fost învățător și a predat cursuri pentru adulți. În acea perioadă a descoperit din întâmplare o metodă eficientă despre cum să vorbești în fața unui public mare. Așa a început succesul pentru Dale Carnegie.

Cartea Principiile succesului de Dale Carnegie conține poveștile unor bărbați și femei de succes care și-au schimbat radical viețile. Acești oameni au avut frici, neliniști și greutăți, dar prin anumite căi au reușit să le învingă și au ajuns ceea ce nu credeau că vor fi vreodată.

M-a impresionat povestea unui bărbat pe nume Morgan.

Morgan nu a avut parte de prea multă educație. A urmat liceul doar trei luni. Până în 1915 lucrase numai în domeniul alimentar. Avea 43 de ani, era descurajat, casa îi era ipotecată și avea o datorie de zece mii de dolari.

Însă numai doi ani mai târziu, în 1917 Morgan deținea pachetul majoritar în cea mai mare uzină de laminoare din lume. A devenit vicepreședinte și director general al companiei Curtis Airoplane, cea mai mare uzină de avioane din America.

Ce putea să-i schimbe viața la 180 de grade? Nici prin cap n-o să vă treacă! La această întrebare, Morgan a răspuns: o carte.

O carte? Poate o carte să te înaripeze și să te facă să crezi într-atât în tine încât să devii un om puternic și bogat?

Da, poate! Fiind întrebat cum se numea cartea, Morgan a răspuns: O poveste magică.

„Am citit în acea cărticică, următoarele cuvinte: Poți avea orice îți dorești bun. Nu trebuie decât să întinzi mâna și să-l apuci. Nu-ți fie frică de forma pe care o are acel lucru. Așa că du-te și fă ceea ce simți în adâncul sufletului tău.”

Unele cărți te fac să crezi în tine, îți dau curaj, îți spun cât de bun și important ești (lucruri pe care nu le-ai auzit prea des), dar aceste cuvinte sunt ziditoare și te scot din lanțurile în care ești prins când te crezi slab și nu îndrăznești să urci alte trepte. Rămâi la nivelul unu, doi sau trei, căci acolo consideri tu că-ți este locul. Atât crezi că poți. Ești sigur de acest lucru? Cine ți l-a spus? Eliberează-te de tot ce te ține pe loc.

Unul dintre principiile succesului este încrederea în sine. Un om care crede în sine și se bazează pe puterile sale va atrage încrederea și prietenia celorlalți.

Primul capitol din Principiile succesului este Cum să ai o părere bună despre tine. Dale Carnegie a vrut să sublinieze că de aici pornește totul. Cât de important este să fii o persoană optimistă și curajoasă. Să ai o părere bună despre tine începe cu să devii conștient de importanța pe care o ai, acceptarea de sine și încrederea în forțele proprii. Calitatea vieții tale se va îmbunătăți considerabil dacă te vei iubi.

Principiile succesului sunt simple și universale. Iată câteva dintre ele:

  • Fii optimist
  • Fii încrezător
  • Fii hotărât
  • Folosește-ți timpul cu înțelepciune
  • Imaginează-ți că ești cine îți dorești să devii
  • Stabilește relații bune cu ceilalți

Principiile succesului de Dale Carnegie este o carte inspiratoare și încurajatoare. Din ea, vezi cum viețile unor oameni simpli și nesiguri s-a schimbat radical doar pentru că și-au schimbat gândirea și au sădit în ei credința și optimismul. Niște vieți transformate datorită unor principii simple care te fac mare.

„Dacă vrem să avem succes în viață, încrederea în sine este absolut esențială. În fond, dacă nu credem în noi înșine, cu siguranță că nimeni altcineva nu va crede”, spune Dale Carnegie.

DENISA MARCHIȘ

DENISA MARCHIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: