NICOLE & MAYA: Între real și virtual

Cea mai populară destinație turistică a lumii este Parisul, imediat ce începe Paris Fashion Week. Întreaga lume urmăreste cu nerăbdare ce se întâmplă în această perioadă a anului.

În 2021 totul a fost mai dificil față de anii precedenți, avand in vedere pandemia. Mii de case de moda au trecut printr-o perioada grea, avand de pierdut o gramada de prezentari de modă, dar multe dintre ele au avut timp sa se regaseasca si sa creeze colectii noi care iti taie respiratia.

Sursă foto: http://www.vogue.com

Prima Saptamana a Modei a avut loc la 28 noiembrie 1973 si a fost organizata de fondatoarea New York Fashion Week, Eleanor Lambert, ultima avand loc in 2021. Fiind tot mai multe experiente virtuale, acestea nu au impiedicat lumea modei, ci au facut față pandemiei de Covid-19 intr-un mod unic, cu colectii surprinzatoare, cu un public limitat,

Ținutele prezentate de casele de moda au incercat sa fie o combinatie intre trecut si viitor, apeland la arta, literatură, dar si la curentul de emancipare al femeii.

Sursă foto: http://www.vogue.com

Elementul care a starnit entuziasmul in cadrul Saptamanei Modei la Paris este fiica de 18 ani a lui Kate Moss, Lila Grace Moss, care si-a facut debutul pe catwalk. Tanara a prezentat in fata unui public virtual colectia Miu-Miu.

Chanel a prezentat o colectie inspirata din lumea filmului si a actritelor. Colectia primavera – vara 2021, prezentata la Grand Palais din Paris, a facut o puternica referire la lumea filmului. Decorul in care au defilat modelele a impresionat prin literele supradimensionate ale brand-ului, ce te purtau cu imaginatia spre simbolul Hollywood-ului.

De asemenea, Giambattista Valli a apelat la Italia ca sursa de inspiratie si a prezentat o colectie infuzata de elementele naturii infloritoare ale Mediteranei. Colectia a impresionat publicul prin nuante șerbet, printuri tropicale, rochii de vacanță si tulle, materialul preferat al designerului. Colectia a fost transmisa digital printr-un video in care modelele au defilat pe un catwak, fără a avea public!

Sursă foto: http://www.vogue.com

Una dintre preferatele mele este Balmani, care a propus o colectie inspirata din stilul work from home, fara a face insa rabat de la stilul care l-a impus in moda pe extravagantul Olivier Rousteing. Confortul si relaxarea pentru el au insemnat pantaloni de cycling purtați cu jachete bine croite. Balmain a decis sa organizeze o defilare live, intrucat echipa casei de moda crede ca acest gen de experiente nu pot fi savurate altfel. Colectia a emanat optimismul incurabil al lui Olivier, care a fost orfan si care crede inca in schimbare si progres, in ciuda problemelor socio-economice si politice cu care ne confruntam azi.

Prezentarea de moda Dior a fost transmisa live pe platforma Tik-Tok, care a adus un plus acesteia, Tik-Tok fiind una dintre cele mai folosite retele de socializare din ultimii ani.

Desi acestia s-au confruntat cu multe schimbari in ultimul an, au reusit sa creeze ceva memorabil si plin de culoare, aratandu-ne ca orice este posibil si ca, daca vrem, putem orice.

MAYA BERCEA, NICOLE JUCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: