DARIA: Poveste cu trei vrăjitoare

Agatha Christie a fost cea mai mare scriitoare de literatură polițistă din toate timpurile, devenind miliardară doar din vânzarea cărților sale.

Ea a fost căsătorită de doua ori și in timpul primei căsătorii aceasta a dispărut timp de 11 zile, presa susținând ca dispăruse doar pentru a atrage atenția publicului, deoarece acel incident a constituit punctul ei de plecare în a deveni faimoasa.

A scris 93 de romane politiste, unul dintre acestea fiind Calul Bălan, despre care vă voi vorbi. In aceasta carte, ca și în toate celelalte ale Agathei Christie, este vorba despre o crima și încercarea de a găsi ucigașul. Detectivul considera ca aceasta crima are legătură cu hanul numit Calul Bălan, unde trăiesc trei bătrâne care susțin faptul ca ele sunt vrăjitoare; dacă vrei sa ucizi pe cineva, trebuie sa te duci la ele, acestea fac un ritual, iar persoana respectiva moare din cauze naturale.

Cartea te va tine în suspans pana la finalul ei, deoarece la final ia o întorsătură totală, schimbându-ti ideile pe care le ai avut pana în acel moment despre crima. Se va dovedi ca un avocat care avea legatura cu hanul făcea contracte cu oamenii, punând pariuri ca oamenii respectivi nu vor putea muri în timpul sugerat, dar acest lucru se întâmplă de fiecare data. Oamenii nu vor muri din cauza vrajitoriei, ei vor muri din cauza otrăvirii pe care o face avocatul, vrăjitoarele fiind doar niște jucării pentru acest criminal, care le induce iluzia ca ele chiar pot omorî oameni prin puterea sugestiei.

Sursă foto: arhiva personală Daria Coita

Mie mi a plăcut aceasta carte foarte mult, deoarece aceasta scriitoare are un stil aparte de a scrie romane politiste și le sugerez tuturor sa o citească, deoarece nu vor fi dezamăgiți.

DARIA COITA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: