IASMINA: The Royals

Chiar dacă la prima vedere acest roman pare unul obișnuit, lipsit de elementul de noutate, Prințesa de hârtie, pentru mine stilul de scriere, limbajul colorat și modul alert în care se desfășoară acțiunea m-au ținut captivă și m-a făcut să îmi doresc continuarea cât mai repede.

Foto: Iasmina Scutelnicu

SINOPSIS

Bani. Excese. Secrete. Intră în lumea familiei Royal!

Ella Harper e o supraviețuitoare – o optimistă pragmatică.

Viața ei n-a fost ușoară. S-a tot mutat din oraș în oraș împreună cu mama sa, chinuindu-se să facă rost de bani și sperând ca într-o zi să scape de sărăcie. Dar mama ei a murit, iar Ella a rămas singură pe lume.

Acum îl cunoaște pe Callum Royal, un om de afaceri multimilionar, și viața ei se schimbă. Are parte de lux și de bogăție. Totuși, ceva ceva ciudat se întâmplă în casa familiei Royal.

Cei cinci băieți ai lui Callum, toți irezistibili, ascund un secret.

Niciunul n-o vrea pe Ella în casa lor, mai ales Reed. Dar Ella se simte atrasă de el și va trebui să lupte din toate puterile să nu îi cadă în plasă…

Dacă vrea să rămână la familia Royal, trebuie să învețe regulile jocului. Un roman incitant despre o Cenușăreasă a zilelor noastre și despre complicata lume a adolescenților americani bogați.

Basmul se frânge în clipa când Ella realizează că trebuie să le facă față celor cinci fii ai milionarului. Gideon, Reed, Easton și gemenii Sawyer și Sebastian nu o doresc pe fată în viața și în casa lor, în preajma tatălui lor nici atât. Sunt hotărâți să-i facă probleme.

Îmi percepe sfidarea și nu îi place. Apoi se întoarce cu spatele la balustradă și pleacă. Ceilalți îl urmează, ca la comandă. Nu îl mai privesc pe tatăl lor. Ecouri de pași în casa cavernoasă. Uși închizându-se.

Dar Ella e construită dintr-un material dur și nu se lasă gonită prea ușor. M-au amuzat teribil schimburile de replici acide dintre ei și mi-a plăcut felul în care Ella s-a adaptat în lumea lor fără să fie atinsă de snobismul și de viciile lor.

Atmosfera de Gossip Girl nu se dezminte: droguri, lupte ilegale, pariuri, trădări, petreceri exclusiviste, luxul ce te ademenește și te împresoară din toate părțile. Printre toate acestea, prezența Ellei e ca o gură de aer proaspăt. Băieții Royal încep să cedeze și să revină la sentimente mai bune, ajungând să facă front comun pentru a o proteja pe Ella.

Sunt o cititoare novice a acestui gen, Young Adult, iar Prințesa de hârtie se citește repede și ușor pentru că subiectul și stilul scriitoarelor te prind și nu te mai lasă până la sfârșit. Recomand  cu drag carte celor peste 15 ani.

Prințesa de hârtie de Erin Watt a fost publicată pentru prima oară în 2017, la editura Trei. Acesta este primul volum din seria Familia Royal; însumând un număr total de 392 de pagini, cartea poate fi găsită pe site-ul www.libris.ro.

IASMINA SCUTELNICU

IASMINA SCUTELNICU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: