DIANA: Adevărata însemnătate din spatele melodiei «All Too Well» de Taylor Swift

‎Când ‎‎Taylor Swift‎‎ și-a lansat cel de-al patrulea album de studio, Red, în 2012, fanii au observat imediat incursiunile ei în muzica pop, mai ales atunci când primele single-uri, 22 și We Are Never Getting Back Together, s-au transformat în hituri masive.

All Too Well a fost a cincea piesă de pe album. După cum știe Swifties, melodia cinci este semnificativă de-a lungul discografiei sale – este locul în care plasează cea mai semnificativă melodie a albumului. Piesa în sine este o călătorie sfâșietoare printr-o relație, redusă la cinci minute de la cele zece inițiale. Acum, pe măsură ce Swift se pregătește să-și lanseze re-înregistrarea Red (Taylor’s Version) și copia completă a piesei All Too Well, să aruncăm o privire înapoi la sensul real din spatele cântecului.‎

E despre Jake Gyllenhaal‎

‎După ce All Too Well a început să câștige tracțiune de pe albumul Red, fanii au suspectat că relația detaliată în melodie a fost una din viața lui Swift. Mai exact, se crede că este vorba despre actorul ‎‎Jake Gyllenhaal‎‎, pe care Swift l-a intalnit și au avut o relatie în toamna anului 2010.

Potrivit ‎‎mai multor surse, cuplul s-a despărțit în ianuarie 2011, cu un an înainte de lansarea albumului Red al lui Swift. Continuarea teoriei despre ‎‎Gyllenhaal fiind subiectul din spatele All Too Well,‎‎ notele de linie ale lui Swift pentru cântec au inclus mesajul criptic Maple Lattes.

‎Având în vedere că următoarea re-înregistrare a lui Taylor Swift, ‎‎Red (Taylor’s Version)‎, a fost pregătită pentru o lansare în noiembrie 2021, fanii vor auzi în cele din urmă redarea de zece minute a piesei All Too Well la aproape un deceniu de la lansarea sa inițială. La acea vreme, în 2012, Swift a fost încurajată să taie melodia pentru a se potrivi standardelor albumului, lăsând timpul final de rulare la cinci minute și o grămadă de semnificație probabilă suplimentară pe podeaua camerei de editare. ‎

Cea mai bună parte este videoclipul muzical, un film scurt al povestii triste din spatele piesei All Too Well.

‎Și acum,  pe ceea ce obișnuiam să plângem cândva în adolescență a revenit cu o răzbunare,  All Too Well (Versiunea lui Taylor) a fost lansat 12 noiembrie, cu un incredibil videoclip de 14 minute .‎

‎Cu Dylan O’Brien și Sadie Sink în rolul „cuplului”, scurtmetrajul (care a fost regizat și de Taylor) i-a adus pe toți în lacrimi (inclusiv pe mine).‎ ‎Noua versiune a All Too Well vine cu mai multe versuri noi, care lasă mult loc pentru a portretiza acest lucru pe cameră.‎

Pot spune că de la lansarea acestui scurt film mi-am petrecut extrem de multe ore între lacrimi și servețele.

M-am gândit să solicit o opinie unei bune prietene, mare fană Taylor Swift, Iarina-Maria Mihuț din cadrul Liceului Teoretic Aurel Lazăr.

Care este părerea ei despre Taylor Swift? „O ascult pe Taylor Swift intens de aproape doi ani, ne spune Iarina. Degiur, ca toți ceilalți, știam deja de existența ei, însă până când am ajuns la vârsta adolescenței nu m-am regăsit atât de mult în mesajul transmis de versurile ei. Ce m-a atras cel mai mult la ea a fost curajul de a scrie albume întregi despre relațiile ei eșuate, ce prezintă o realitate crudă, a greutăților pe care oamenii le întâmpină în drumul lor în căutarea unui ideal în dragoste”.

Ce crede Iarina despre melodia All Too Well? „Din punctul meu de vedere, cantecul reflectează asupra incercarii ei de a se vindeca in urma relatiei cu un barbat cu zece ani mai mare decat ea, retraind astfel momentele petrecute impreună, atat cele bune, cat si cele rele, care probabil au afectat-o emotional. Pe masura ce reascult melodia, parcă devine tot mai intima, de parca o prietena mi s-ar destainui, acesta fiind un laitmotiv al pieselor lui Taylor. Probabil că asta face atât de multă lume să se regăseasca în ele.”

DIANA SZMOLEN

DIANA SZMOLEN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: