SONIA & RAREȘ: Președintele Consiliului Elevilor: Emanuel Negru!

În urma alegerilor din data de 13 octombrie 2021, s-a constituit noul Birou Executiv al Consiliului Elevilor. Ocupantul postului de președinte este nimeni altul decât Emanuel Negru, elev în clasa a XI-a C. Acesta a fost ales cu un număr de 633 de voturi.

Cele trei posturi de vicepreședinte sunt ocupate de Moga Antonia, elevă în clasa a XI-a C (513 voturi pro), Mîța Vanessa, elevă în clasa a XI-a D (492 voturi pro) și de Nicoruț Diana, elevă în clasa a XI-a C (417 voturi pro).

Postul de secretar este ocupat de Marinău Diana, care a fost aleasă cu un număr de 617 voturi pro.

Sursă fotogalerie: arhiva personală Emanuel Negru

Cu această ocazie, i-am adresat câteva întrebări noului președinte și acesta ne-a răspuns bucuros la toate.

Ce te-a determinat să candidezi pentru funcția de președinte?

Emanuel: M-a determinat să candidez nevoia de schimbare și impactul pe care îl poți avea în calitatea procesului educațional al elevilor. În plus, consider că elevii școlii noastre trebuie să simtă încredere în persoanele care îi reprezintă și în siguranța conferită de aceștia.
  
Cum ai fost primit în această funcție?

Emanuel: Odată cu începerea noului mandat, am fost primit cu o atitudine cooperativă de către personalul școlii și direcțiune, aceștia fiind deschiși propunerilor noastre. În ceea ce privește modul în care am fost primit de către colegii din școală, a fost unul previzibil și sunt convins că le voi putea reprezenta vocea prin demersurile care urmează.
  
Care sunt principalele obiective pe care ți-ai propus să le îndeplinești?  Și care ar fi demersurile tale?

Emanuel: Mandatul actual va fi unul productiv, iar Consiliul Elevilor va reprezenta un capitol important din viața liceenilor. Vom organiza evenimente adaptate situației epidemiologice, vom implementa noi evenimente și concursuri organizate în școala noastră, iar campaniile de informare și promovare vor fi un obiectiv important pentru mandatul nostru, deoarece cunoașterea drepturilor este o nevoie pentru toți elevii. De asemenea, vom încerca să atingem cât mai multe teme de dezvoltare personală în evenimente dar și campanii de incluziune. Pentru început am restructurat intern Consiliul Școlar al Elevilor, formând noile departamente care au fost create după nevoile Consiliului Școlar al Elevilor, iar de luni va începe oficial al doilea eveniment al consiliului, campania „O facem”. Ne vom asigura de organizarea evenimentelor lunar, iar elevii școlii vor avea ocazia de a sugera chiar ei evenimente, noul Birou Executiv fiind deschis noilor oportunități.
 
La prima vedere, care sunt aspectele pozitive lăsate de vechiul președinte? Care e lucrul pe care l-ai schimba?

Emanuel: Aspectele pozitive lăsate de vechiul președinte sunt cele patru evenimente organizate într-un mod creativ, dar împreună cu colegii mei din Biroul Executiv. Am concluzionat că structura lăsată de vechiul președinte nu se potrivește cu planurile mărețe de anul acesta și este una neconformată nevoilor școlii noastre. Lucrul pe care l-aș schimba este dorința de implicare și evoluare, care nu a fost tocmai prezentă în Consiliul Școlar al Elevilor 2020-2021.

În final,aș dori să transmit tuturor elevilor de la CN Onisifor Ghibu un mesaj: dragi colegi, nu uitați că suntem aici pentru orice problemă, întrebare sau sugestie pe care o aveți și ne puteți contacta oricând. De asemenea, nu uitați că puteți aplica pentru noile funcții din departamente până pe 24 noiembrie 2021!

Îl felicităm pe Emanuel și pe toată echipa sa și le dorim mult succes pe mai departe!

au consemnat SONIA BAIDUC și RAREȘ KENDEREȘI

RAREȘ KENDEREȘI și SONIA BAIDUC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: