IONUȚ & ANTONIO: Un joc al supraviețuirii

Squid Game este un serial TV sud-coreean, genul thriller / groază / supraviețuire din anul 2021, produs de postul Netflix. Este scris și regizat de Hwang Dong-hyuk, cu Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, O Yeong-su, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi și Kim Joo-ryoung în rolurile principale. Acesta a avut premiera mondială la 17 septembrie 2021.

Serialul prezintă un concurs cu 456 de jucători cu mari probleme financiare, care trebuie să joace pe viață si pe moarte câteva jocuri, pe care ei le practicau în copilărie, pentru a obține un premiu în valoare de 45,6 miliarde de woni. Jocul este făcut în așa măsură, în care, doar un jucător poate ieși victorios.

În opinia noastră, Squid Game ilustrează un joc al vieții, prin  care fiecare om trece de-a lungul vieții, banii având un rol important atât în serial, cât și în realitate, înfățișând astfel ura dintre oameni.

Sursă foto: benzinga

Redăm părerea unui psiholog despre acest serial controversat, care a făcut ravagii în toată lumea. Psihologul Mirela Zivari este de părere că părinții pot rezolva o parte din problemă, „având un control mai bun asupra materialelor pe care ei le urmăresc. Fie că vorbim despre telefonul pe care îl au și părinții uită de cele mai multe ori să instaleze un program de control parental, pe televizor sau pe tabletă, iar totodată, relația părintelui cu copilul, chiar la vârste foarte mici să fie una de calitate și extrem de atentă, pentru că din păcate tendința și preferința lor pentru joacă nu e decelând foarte bine între un joc periculos și un joc care se potrivește foarte bine cu modul lor de a gândi, magic, în care personajele mor și pot să reînvie – îi pot duce în zone de manifestări extrem de dure si de violente.”

Am solicitat și opinia unui prieten: „E OK, nici prea-prea, nici foarte-foarte”.

Probabil îți va plăcea, chiar dacă pe la început ți se va părea puțin cam plictisitor.

Vizionare plăcută!

IONUȚ DUȘE, ANTONIO ȘIMON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: