IASMINA: Prietenia este atunci când…

Un cuvânt atât de greu de definit… Pentru că, de fapt, ce este prietenia?

Prietenia este, probabil, cel mai frumos lucru din viața unui om, indiferent dacă el e tânăr sau bătrân, copil sau adult. Un prieten, din punctul meu de vedere, este acea persoană în care poți avea încredere când ai o problemă, orice fel de problemă ar fi ea, o persoană care e dispusă să se bucure împreună cu tine, dar să te și sfătuiască în anumite privințe.

Psihologul Andra Zaharia declara pentru Psychologies: „Deși de cele mai multe ori este rezultatul unor conjuncturi în care ajungem să ne cunoaștem unii pe ceilalți, prietenia reprezintă mai mult decât atât. Ea se naște din nevoia de afecțiune, de comunicare, de apartenență, de acceptare necondiționată a fiecăruia dintre noi.”

Nu aceia îți sunt prieteni cu care mergi la petreceri, în oraș sau în cluburi. Aceia sunt amici, cu care ieși doar să mai uiți de probleme. Prietenul este acela căruia i te poți confesa fără teamă că îți vei auzi problemele la alte persoane. Nimic nu e mai dureros decât să crezi că ți-ai găsit prietenul, să ai încredere deplină în el, să vă sfătuiți în orice fel de problemă și apoi să afli că te-a vorbit pe la spate.

Bineînțeles, pentru a avea un prieten și pentru a-l păstra, trebuie să fii și tu dispus să te bucuri de bucuria lui, iar când are o problemă, să sacrifici din timpul tău pentru a-l asculta și ajuta.

În ziua de azi e greu să găsești un prieten de încredere, de aceea dacă l-ai găsit fă tot ce îți stă in putință pentru a păstra acea prietenie.

În final, las răspunsul la aprecierea voastră: ce este prietenia?

IASMINA SCUTELNICU

IASMINA SCUTELNICU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: