EMILIA: Nu poți schimba nimic fără fermitate

Hacksaw Ridge (tradus în limba română sub titlul Fără armă în linia întâi) este un film americano-australian, inspirat dintr-o poveste reală.

În al doilea război mondial, Desmond Doss, medic militar, devine erou neașteptat pe câmpul de luptă din Okinawa, fără a purta nicio armă.

Sunt o amatoare a acestui gen, îmi place să mă documentez prin diferite metode – citind sau vizionând – despre ceea ce a fost în trecut, urmărind impactul asupra lumii. Hacksaw Ridge excelează pe toate planurile, de la acting până la cadrele realiste prezentate în film. Pe lângă povestea adevărată a lui Desomd Doss, cadrele de pe front sunt cele care ridică nivelul de uimire; merită văzute.

În cele două ore și 19 minute, nu a fost nicio parte care să-mi displacă. Am avut parte de momente amuzante, sensibile, tulburătoare, de răsturnări de situație, de momente romantice, violente, toate contribuyind la farmecul filmului. Recomand acest film tuturor, nu doar celor pasionați de istorie.

Concluzia pe care am extras-o din acest lung-metraj este următoarea: nu poți face lucruri însemnate în viață fără fermitate.

EMILIA SEICHE

EMILIA SEICHE

2 comments

  1. Bogdi

    Probabil cel mai bun war movie din ultimul deceniu, alaturi de Dunkirk, Fury, 1917… Gibson ne-a demonstrat ca e in continuare un regizor bun care merita atentia noastra, in timp ce Garfield a tinut stacheta ridicata, dupa performanta aproape lipsita de greseala din The Social Network. Foarte bun filmul, dar si foarte subapreciat…

    Like

  2. Emilia

    Chiar eram în căutarea unor filme de acest gen și la fel de bune, mulțumesc. Dacă ai avea și câteva titluri de cărți pe acest subiect, pe care le-ai putea recomanda, ar fi super.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: