EMANUEL: Night rides

Plimbările de seară sunt foarte tari. Mai ales avănd în vedere faptul că am visat de mult, majoritatea, să luăm permisul și să ieșim cu mașinile.

Ceea ce visam a devenit realitate. Fiecare seară în care ieșim cu mașinile e specială în felul ei. Mai ales ieșirile foarte spontane, cele care nu sunt programate.

Chiar dacă nu avem mașini sportive, mașini care sunt dorite de toți tinerii, suntem bucuroși pur și simplu de faptul de a conduce.

Sincer, nu știu de ce este așa atractiv condusul. Poate un răspuns bun ar fi pasiunea pe care o avem legată de mașini. Majoritatea oamenilor nu ne înțeleg pasiunea. Și acum doresc să folosesc un citat al lui Jeremy Clarkson, cunoscutul prezentator al emisiunii Top Gear, care a folosit aceste cuvinte la un interviu: „Oamenii nepasionați de mașini nu înțeleg. Ei pur și simplu văd toate mașinile ca având o tonă și jumătate – două tone de metal, sticlă, fire și cauciuc. Noi avem o neclintită părere că mașinile sunt entități vii.”

Nu pot spune că plimbările noastre de seară sunt periculoase. Într-adevăr, circulăm uneori si cu viteză, dar de cele mai multe ori nu ne dăm seama. Am să-l citez din nou pe Jeremy Clarkson: Speed makes you clever. („Viteza te face mai inteligent”) 

Sursă foto: arhiva personală Emanuel Gavrilă

Cu toată bucuria pe care o resimțim în astfel de ocazii, nu recomand astfel de manifestări. Tinerii au tendința de a conduce cu nesăbuință, sunt foarte concurențiali, își forțează mașinile, iar consecințele pot să fie fatale.

EMANUEL GAVRILĂ

EMANUEL GAVRILĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: