GEORGIANA: Este școala online eficientă sau nu?

În interviul luat domnului Iulius Timar, director al Colegiului Național Onisifor Ghibu, de către Claudia Gavrilaș, redactor al platformei Oradea în Imagini, acesta precizează faptul că, în opinia domniei-sale, învățământul online va dăinui în viitor, întrucât, atât timp cât acest virus va exista, orele online sunt cele mai sigure.

Dl Timar mai precizează faptul că s-ar putea ca pe viitor să aibă loc ținerea cursurilor mixte, adică și online, și fizic, accentuând faptul că, față de începutul pandemiei, orele online decurg mult mai bine și sunt eficiente.

În opinia mea, fiind în confortul casei lor, elevii pot fi distrași destul de ușor de la orele online, având opțiunea să își țină camerele închise. Doresc să precizez faptul că acest interviu s-a făcut înainte de redeschiderea școlilor în format fizic pentru toate clasele, iar acum cu toții am început să conștientizăm faptul că orele în format fizic sunt mult mai eficiente, întrucât profesorul își dă seama după mimica feței elevului dacă acesta înțelege ceea ce i se predă sau nu.

Pe de altă parte, apreciez faptul că avem opțiunea să facem cursurile online, deoarece, dacă unul dintre elevi ia virusul, atunci întreaga clasă trebuie să intre în carantină pentru două săptămâni, astfel că putem să facem cursurile de acasă, profesorii nefiind nevoiți să se grăbească cu materia de peste an.

Domnul director precizează faptul că cei care vor merge pe profiluri reale, precum bio-chimie, mate-info, vor avea mai mult de câștigat în viitor, față de cei care vor alege un profil uman, fapt care m-a pus pe gânduri, având în vedere faptul că eu am ales un profil uman.

În concluzie, cred că orele online nu sunt la fel de eficiente ca orele de la școală, însă pentru mulți dintre noi sunt sigură că este diferit.

GEORGIANA NIȚULESCU

GEORGIANA NIȚULESCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: