TEODORA: Locuri de vizitat în landul Baden-Wurttenberg

După cum poate unii ați călătorit sau știți, Germania este o țară frumoasă, cu multă verdeață și păduri, pe lângă celebrele autostrăzi, pe care nu există nicio restricție de viteză și care sunt preferate de către pasionații de mașini și motoare puternice.

Am avut ocazia să petrec câteva luni în Germania și să vizitez câteva locuri deosebite. Unul dintre acestea se află în Schwarzwald (Pădurea Neagră), cunoscută și pentru locul de unde izvorăște Dunărea. În Schwarzwald sunt amenajate mai multe locații în natură, iar eu am avut ocazia să vizitez unul dintre parcurile naturale, aflat în stațiunea Bad Wildbad.

Pentru a ajunge sus în pădure, trebuie să parcurgi câteva sute de metri cu un tren pe o pantă foarte abruptă. Costul unui bilet este de 8 euro pentru urcare și coborâre. Trenul are și un un orar pentru urcări și coborâri, astfel ca oamenii să fie informați în legătură cu planul de funcționare al acestuia.

După ce ajungi sus, poți remarca priveliștea superbă pe care ți-o oferă o terasă amenajată în acest sens. Din păcate, localurile de acolo nu erau deschise din cauza pandemiei, dar totuși m-am bucurat de o plimbare relaxantă prin pădure, alături de prietenul meu. Mi-a plăcut foarte mult să văd cât de bucuroși erau copiii care scăpaseră de mască, de școală și parcă de toate problemele. Acolo am descoperit natura în adevăratul sens al cuvântului, cu păsările care cântă, cu liniștea aceea profundă care te umple de o energie pozitivă.

Aș recomanda oricărui doritor de călătorii această locație superbă.

TEODORA NICORICI

TEODORA NICORICI. Foto: Ramona Novicov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: