ROBERTO & CASIAN: Dublul rol născut dintr-o joacă

Dintr-o mică întâmplare, am reușit să conversăm cu unul dintre youtuberii noștri preferați, Neculae Alexandru. Acesta, cunoscut și sub numele de Conacu pe platforma YouTube, este un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a reușit cu ajutorul simțului său al umorului să-și formeze o numeroasă comunitate, căreia îi aduce un strop de zâmbet pe buze.

Alexandru a reușit să strângă pe canalul său de YouTube un număr de 260.000 de abonați și mulți alți urmăritori până în momentul de față. Printr-un val în mediul online, acesta a reușit să capteze încă din luna decembrie atenția unui public mai mare, intrând în trending, în luna respectivă acumulând uimitorul număr de 50.000 abonați.

NECULAE ALEXANDRU / CONACU

Proiectul Conacu a început dintr-o joacă. Acesta era la mall cu unchiul său, apropiat de vârsta acestuia, unde se jucau jocuri video. Văzând că este un tânăr cu ambiție, unchiul l-a sfătuit să creeze content pe platforma Twitch. La sfatul acestuia Alexandru și-a cumpărat o cameră video din magazinul Media Galaxy, pe care o are și acum, menționează YouTuber-ul. A început cu un prim live exact în aceeași zi, în luna februarie a anului 2018.

Începutul proiectului a fost dificil: „La început a fost greu pentru că nu știam cum să utilizez programele, așa că am experimentat foarte multe tutoriale.” În ciuda acestui fapt, după ce și-a dezvoltat abilitățile, printre primele sale videoclipuri se numără și câteva tutoriale care erau menite să-i ajută pe cei care sunt interesați de aceeași preocupare, adică să folosească programe cunoscute de acesta, pentru a crea, la rândul lor, content. 

La un moment dat, făcând livestream pe o aplicație numită Omegle (un site unde poți socializa cu străinii), acesta și-a descoperit talentul de a pune în rol un personaj, conceput chiar de el, și anume Fonfi – un personaj tipic uman, care pronunță cuvintele pe nas, orice cuvânt de-al său făcându-te să râzi. Acest personaj este mult îndrăgit de către urmăritorii săi, live-urile sale începând să prindă culoare.

Printre multele persoane pe care acesta le urmărește, se regăsește Codrin Bradea, un youtuber care l-a inspirat foarte mult, spunând că acesta „are un umor unic” și fiind și motivul pentru care s-a apucat de YouTube.

Unde crede că îl va duce viitorul? „Pentru început aș dori să mă dezvolt mai mult, să experimentez lucruri noi și să colaborez cu alți creatori de conținut, în special mi-aș dori o colaborare cu Codrin Bradea, și desigur cu mulți alți youtuberi.”

Conacu consideră că activitatea constantă pe YouTube și întocmirea unor țeluri mici încă de la început sunt niște pași care te vor ajută cu siguranță să te dezvolți ca youtuber.

Conversația noastră s-a încheiat cu un sfat pentru tinerii aflați încă în băncile școlii: „Cel mai important e, chiar dacă nu înțelegi și din varii motive nu ceri o explicație în plus, măcar să fii atent la oră, să asimilezi cât poți de mult informațiile primite de la profesori și să încerci să recuperezi informațiile lipsă acasă sau după ore, cu ajutorul unor date extra sau de la colegi / profesori.”

ROBERTO ȘENDRUȚIU, CASIAN FĂȘIE

ROBERTO ȘENDRUȚIU și CASIAN FĂȘIE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: