ALEXIA: Reîncarnarea regelui Arthur

Bree Matthews este personajul principal din cartea Legendborn, scrisă de autoarea Tracy Deonn. Bree este o adolescentă de șaisprezece ani, care primește o bursă la un colegiu din Carolina, un loc destul de îndepărtat de casa în care aceasta a crescut, dar care este bine primit, venind fix la timp, deoarece acum ea face tot ce poate pentru a uita incidentul care i-a schimbat viața.

Încă din prima noapte, problemele se țin după Bree, după ce la o petrecere este singura care vede un nor deasupra unei bătăi între viitorii ei colegi, pentru ca mai târziu să afle că de fapt acela era un demon care se hrănea cu sentimentele de furie ale acestora și care le amplifica, pentru a deveni într-o formă fizică.

După acea noapte, ea își dă seama ca este imună la magia vrăjitorilor Merlin și află un nou detaliu care i-a fost scos intenționat din minte după moartea mamei ei.

Noua viața la care a sperat și pe care o visa încă de când era mică a devenit realitate, deoarece în acel an școlar Bree se găsește făcând lucruri pe care înainte de moartea mamei ei nici nu știa că se pot întâmpla. 

Datorită încăpățânării ei și din cauza setei de a afla adevărul, ea se alătură unui grup imens de oameni care sunt descendenții cavalerilor de la Masa Rotundă a regelui Arthur, care se lupta cu demoni pentru a ține oamenii în siguranță, și află că ea are un rol important în aceasta lume a lor.

Cartea lui Tracy Deonn ne arată și luptele pe care un om le are cu el însuși atunci când suferă de anxietate și PTSD, într-o lume rasistă, care judecă orice faci, cum putem să trecem peste încercările care ne ies în față și cât de important este să iertăm și să ne iertăm.

Această carte nu a fost încă tradusă în limba română, dar poate fi citită în engleză.

ALEXIA POP

 Autor: Tracy Deonn; an apariție: 2020; număr de pagini: 512; editura Simon & Schuster Ltd.

ALEXIA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: