TEODORA: Conviețuirea cu covid-19 în Germania

Pe această perioadă a pandemiei, fiecare stat și-a manageriat și impus propriile restricții, pentru a reuși să treacă cât mai repede peste acest moment dificil din viața tuturor. Actualmente, în Germania, în landul Baden-Wurttemberg s-au luat noi măsuri, pentru a evita creșterea infecțiilor cu covid.

Una dintre aceste reguli impune saloanelor de coafură și înfrumuțesare să nu accepte clienții care nu prezintă un test covid negativ. În sprijinul populației, s-au organizat campanii de testare în oraș, iar la intrările din farmacii se oferă testări gratuite. Aceste teste sunt teste rapide, dar cu acestea nu se poate face intrarea în alte state.

Foto: Teodora Nicorici

Oamenii oarecum s-au resemnat în ceea ce privește magazinele, dar nu au renunțat la protestele în care vor să evidențieze situația în care se află copiii acestora. Elevii merg normal la școală, dar întâmpină dificultăți din cauza purtării obligatorii a măștii. Astfel, s-au organizat proteste în care părinții au ieșit în stradă cu pancarte. Protestele au fost pașnice, fără incidente și s-au desfășurat sub supravegherea polițiștilor.

Din luna decembrie a anului trecut, magazinele pentru fashion, dar și anumite instituții, au fost deschise pentru o scurtă perioadă. Alternative scurte au fost programările, la care s-a renunțat ulterior. Au mai rămas doar cumpărăturile online, cu livrare la domiciliu prin curier, sau ridicare personală din magazin, după comandare.

Sursă foto: arhiva personală Teodora Nicorici

Părinții au ales să țină protestul pe o stradă semaforizată, în așa fel încât cei care stau la semafor să poată citi însemnele de pe  pancarte.

TEODORA NICORICI

TEODORA NICORICI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: