Educația în pandemie la Colegiul Ghibu. Plus VIDEO

Domnul prof. Iulius Timar, director al Colegiului Național Onisifor Ghibu, a acordat săptămâna trecută un interviu Claudiei Gavrilaș, redactor la platforma Oradea în Imagini, pe diferite teme ale educației.

Fiind întrebat care sunt pierderile, dar si beneficiile școlii online, după aproximativ un an și jumătate de școală, domnul director îmbrățișează această abordare, motivându-și opinia prin argumente solide. Dacă ar fi un lucru care l-a deranjat pe tot parcursul scolii online, acela ar fi lipsa feedback-ului primit din partea elevilor si bariera invizibilă create de acest mediu nou de învățare.

În legătură cu modul în care se raportează județul nostru din punct de vedere al eficienței de învățare, domnul Timar are o atitudine optimistă. E de părere că diferențele nu sunt chiar atât de mari, iar elevii care chiar sunt dornici de învățare vor învăța mereu, indiferent de circumstanțe.

VIDEO: http://www.oradeainimagini.ro

Domnul director a precizat că pentru activitatea on-line școala are platformă proprie, pe Microsoft Teams. Chiar dacă calitatea actului educațional în liceul nostru a fost bună, domnul Iulius Timar consideră că „pentru școala on-line un profesor are nevoie de vocație”; de asemenea, să știe să utilizeze calculatorul, să aibă competențe digitate și, nu în ultimul rând, să fie dedicat.

În acest sens, în luna aprilie 2021, profesorii au participat la cursuri de utilizare a calculatorului IC3, care s-a desfășurat pe trei module.

Tot pentru a îmbunătăți calitatea actului de predare în on-line, profesorii au primit tablete grafice, pe care unii le utilizează și la cursurile care se desfășoară față în față.

Prof. Timar a amintit și de unele dezavantaje ale predării din fața calculatorului, cum ar fi pierderea reacției elevului din timpul orelor și consideră că pe viitor există posibilitatea ca școala să se desfășoare în sistem hibrid sau mixt.

Referitor la calitatea învățământului preuniversitar, a precizat că pe viitor ar fi important ca la nivel național să fie formați profesori și ingineri pregătiți pentru a preda în învățământul profesional, astfel încât această formă de învățământ să devină o vocație, și nu o pedeapsă pentru elevii care nu sunt suficient de pregătiți la limba română și matematică.

Sursă foto: arhiva logopaper.com

În încheiere, domnul director a spus că elevii care se vor concentra și își vor dezvolta competențe pe discipline care îi interesează vor avea un viitor bun, amintind proverbul „Cine are carte are parte”.

IONUȚ DUȘE, BOGDAN SLAB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: