SONIA & DARIUS: Voleibalist în prima divizie

George Breban este elev al Liceului Teoretic Aurel Lazăr din Oradea, în clasa a XII-a, având ca specialitate științele naturii, care s-a făcut remarcat în fața unui observator al Federației Române de Volei.

Tânărul ne-a mărturisit că practică acest sport de șapte ani de zile.

Prima sa întâlnire cu voleiul a fost la LPS (Liceul cu Program Sportiv, antrenor LPS Kovács Zoltán), grație surorii sale, care l-a îndrumat pe acest drum.

George poartă tricoul cu numărul 10. Sursă foto: arhiva personală George Breban

George ne-a spus: „Până acum am jucat la LPS Bihorul Oradea, iar de anul acesta – din ianuarie, mai exact – am fost legitimat ;i la echipa de divizia A SCM Zalău, antrenor principal Sorin Pop.

În urma unui turneu pe care l-am avut la Caransebeș acum patru ani, unde printre ceilalți spectatori se afla și un observator al Federației Române de Volei, care m-a vazut jucând pe mine și pe încă alți doi colegi de-ai mei, în iarna din acel an am fost convocat prima dată la lotul național.”

„Joc pe postul de centru la echipa din Oradea, middle-blocker în engleza, iar la Zalău pe postul de secund sau outside-spiker, în engleză. Primul rezultat foarte important pe care l-am avut e calificarea cu echipa națională la Campionatul European. La echipa de divizia A, eu sunt cel mai tânăr din echipă. Al doilea cel mai mic cu vârsta apropiată de a mea are 20 de ani, iar restul au peste 25 de ani, iar la echipa de juniori toți sunt de aceeași vârstă cu mine, cu mici excepții, referitoare la cei din 2002”, ne-a mai spus George.

Fiind într-o permanentă mișcare, explorând atât de multe locuri, am vrut să aflăm care este lucrul care îl aduce înapoi acasă.

„Sincer să fiu, singurul lucru care mă face să mă întorc mereu acasă e familia, dar în general nu îmi lipsește absolut nimic la Zalău, deoarece îmi place să călătoresc, nu îmi e dor de casă, nu mă plâng că vreau să mă intorc cât mai repede acasă, pur și simplu așa sunt eu.”

George este o fire foarte calmă și voioasă. Secretul lui este chiar sportul! Este foarte important să faci ceea ce îți place. Având ambiție și perseverență, poți ajunge departe.

Sursă foto: arhiva personală George Breban

„Fără să practic vreun sport, nu știu cum aș fi putut să fiu calm și vesel mereu, pentru că pe mine sportul mă relaxează, e o metodă foarte bună de a te detașa de probleme. Tot timpul când intru în sală îmi las problemele la ușă și îmi văd de antrenament. M-a ajutat foarte mult mai ales pentru sănătatea psihică, iar referitor la școală, nu mă încurcă cu absolut nimic, ci dimpotrivă, mă ajută; fiind mai relaxat, pot să învăț tot ce am de învățat mult mai ușor.”

Aflându-ne într-o perioadă critică în lume, cu o gravă pandemie în desfășurare, am fost curioși să aflăm ce înseamnă acest interval pentru un sportiv.

„Momentan, cu toate că suntem în această situație pandemică, antrenamentele se desfășoară normal, dar campionatul național se desfășoară doar la nivelul de seniori, de divizii”, a afirmat acesta.

SONIA BAIDUC, DARIUS HULEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: