ALEX & EMILIA: „Prietena mea, vioara”. Plus VIDEO

Cristian Crăciun face parte din noile generații de polițiști ale României, dar în același timp a avut și are o pasiune pentru muzica tradițională populară, activând în acest domeniu de aproximativ un an jumătate.

A absolvit Facultatea de Psihologie din Oradea; „după ce mi-am susținut lucrarea de licență, am dat examen pentru a deveni cadru MAI, iar cea mai mare parte a timpului meu liber era dedicat pasiunii pentru vioară”, ne mărturisește.

CRISTIAN CRĂCIUN

Cristian a avut ca prim sprijin pe șeful său, care cu tact l-a îndemnat să se implice cu responsabilitate în această muncă, atât de importantă, precum și colegii săi: „De asemenea, părinții mei m-au sfătuit să-mi fac datoria așa cum se cuvine. Aceleași îndemnuri le-am avut și de la bunici.”

Cristian spune că a fost primit cu drag de către colegii și superiorii săi, chiar și dacă are această pasiune pentru muzica populară: „Desigur, am constatat cu încântare că mă priveau cu ochi luminoși, în care eu am descifrat admirația lor pentru mine și pentru prietena mea, vioara.”

El ne vorbește despre pasiunea sa: „La vioară am cântat aproximativ trei ani. Odată cu intrarea mea în activitate, am încetat în a mai cânta la evenimente, rezervându-mă în prezent doar la a face atmosferă plăcută prietenilor mei și membrilor familiei mele.”

Nici pentru el această perioadă pandemică nu este una ușoară: „Pentru mine, această perioadă pandemică este asemenea unui inamic parșiv, în fața căruia nu trebuie să ridicăm mâinile sus, în semn de predare, ci dimpotrivă, să fim uniți, spre a neutraliza acești ordinari viruși, printr-o conlucrare responsabilă a factorilor din sistemul medical într-o firească alianță cu organele statului în care și noi ne includem, cât și printr-o sensibilizare a maselor de oameni cu care conlucrăm. Mărturisesc că inițial am fost ușor panicat, dar mai apoi, cugetând mai profund, mi-am dat seama că entuziasmul tinereții mă îndeamnă ca alături de colegii mei să mă implic cu responsabilitate la activitatea nobilă privind eradicarea acestei parșive boli.”

Planurile sale de viitor include dorința de a avansa și a trece în corpul ofițerilor. El a dorit să transmită un mesaj atât celor care doresc să urmeze această cale a unui reprezentant al legii, ca și celor care citesc acest material: „Mesajul meu pentru cei care citesc acest reportaj este de a se achita cu responsabilitate de misiunea pe care o au în viață, cu convingerea că satisfacțiile pe care le vor avea nu vor întârzia să apară. Cei care doresc să urmeze această profesie pe care am îmbrățișat-o eu trebuie să cunoască faptul că este o muncă de mare responsabilitate și îi îndemn să o facă cu toată convingerea, dacă într-adevăr își doresc acest lucru.”

ALEX DAVID, EMILIA POPA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: