Ce să mănânci înainte de antrenamentul de dimineață

Antrenamentele de dimineață sunt practicate de multe persoane, deoarece nu toată lumea are timp să se antreneze pe timpul zilei, așa că aceștia preferă să se antreneze dimineața.

Dimineața poate fi o goană nebună și nu sunteți într-o postură favorabilă de a alege micul-dejun perfect înaintea antrenamentului dumneavoastră. Multor persoane nu le este foame dimineața sau nu au timp sa mănânce; cu toate acestea, există un motiv pentru care ar trebui să te intereseze masa de dimineață.

Fiecare persoană este diferită și este adevărat că unele dintre ele se simt mai bine să facă exerciții pe stomacul gol, dar să nu uităm că micul-dejun nu este ideal doar pentru exercițiile fizice, ci și pentru controlul sănătos al greutății și funcția creierului.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să iei micul-dejun. De fapt, există beneficii și dacă nu mănânci înainte de antrenament. Studiile arată că antrenamentele făcute pe stomacul gol ard mai multe grăsimi, deoarece organismul nu se bazează pe carbohidrații din mâncare.

„Antrenamentele

făcute

pe stomacul

gol

ard

mai multe

grăsimi”

Mâncarea înainte de antrenamente și după acestea alimentează corpul și îl ajută la recuperarea musculară. Consumul de carbohidrați înainte de a executa anumite exerciții vă îmbunătățește performanța generală, vă poate permite să vă antrenați la intensitate mai mare și pentru o perioadă mai lungă de timp.

Faptul că nu mâncați vă poate face să vă simțiți lenți și amețiți. Acest lucru depinde și de timpul de somn și de ultima dată când ați mâncat. De exemplu, sunteți o persoană care se culcă târziu și se trezește devreme sau puteți mânca o masă complexă înainte de culcare, iar dimineața nu vă este foame.

Mic-dejun

Studiile cu privire la ce să mănânci de dimineață reflectă faptul că multă lume dorește să își mențină rutina, astfel pentru persoanele care consumă cafea de dimineață aceștia pot să nu prezinte reacții adverse, acest lucru se poate întâmpla la consumarea unui aliment sau un grup de alimente la micul dejun. Abaterea de la alimentele dumneavoastră normale vă poate provoca simptomul de stomac deranjat până când corpul dumneavoastră se va obișnui cu acel aliment.

Gustări

Gustările înainte sau în timpul unui antrenament vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele. Cu toate acestea, există un calendar pentru gustări. Dacă antrenamentul dvs. durează mai mult de o oră, este bine să mâncați sau să beți o băutură bogată în carbohidrați. Pe de altă parte, consumul unei gustări înainte de un antrenament scurt probabil că nu vă va oferi energie.

După antrenament

Mesele sau gustările după antrenament sunt esențiale. După tot efortul pe care l-ați exercitat cu corpul și cu mușchii dvs. doriți să ajutați la recuperare. Glicogenul este necesar pentru refacerea musculară și funcționarea generală a corpului.

Este recomandat să mâncați o masă completă bogată în carbohidrați și proteine, în decurs de două ore de la antrenament. Acest lucru ajută la înlocuirea depozitelor de glicogen (carbohidrați) și ajută la refacerea mușchilor (proteine).

Nu este vorba doar despre mâncare!

Adesea, mâncarea este considerată cea mai importantă a menținerii unei greutăți sănătoase. Cu toate acestea, și hidratarea este foarte importantă. Consumul de lichide înainte, între și după un antrenament este esențial pentru prevenirea deshidratării.De obicei, apa potabilă este cea mai bună pentru alimentarea cu lichide, iar dacă lucrați mai mult, este recomandat să consumați o băutură sportivă. Băuturile sportive conțin carbohidrați care vă dau energie și înlocuiesc electroliții pierduți.

Atunci când decideți ce să mâncați înainte de antrenamentul de dimineață, există câțiva factori de luat în considerare: tipul de mâncare, digestia și timpul. O băutură sportivă rapidă sau cereale oferă organismului explozii rapide de energie, dar este posibil să nu dureze mult în timpul unui antrenament mai lung. Pentru a vă asigura că obțineți energia necesară de care aveți nevoie pentru acele antrenamente mai intense, combinați carbohidrații simpli cu o cantitate mică de grăsimi și proteine.

Mărimea mesei dvs. are mult de-a face cu longevitatea antrenamentului. Cu cât durează mai mult antrenamentul, cu atât veți dori sa consumați cât mai multă energie. Același lucru este valabil și pentru antrenamentele mai scurte. Dezavantajul principal este timpul de digestie.

Mâncărurile mari, cu densitate energetică, durează până la 4 ore ca să fie digerate, ceea ce nu este favorabil pentru antrenamentul de dimineață. O masă mică se digeră în jur de două ore. Dacă nu aveți două ore la dispoziție, o variantă sănătoasă ar fi smoothie-urile sau gustările de circa 200 calorii.

Exemple de mic-dejun

 • Fructe
 • Smoothies
 • Boluri energetice
 • Iaurt grecesc sau simplu
 • Cereale de ovăz
 • Ouă
 • Clătite de casă
 • Toast

Mic-dejun care vă va face mai lenți

 • Fast food
 • Iaurturi fără grăsimi îndulcite
 • Băuturi energizante
 • Alimente picante
 • Cereale cu zahăr

Terci de ovăz cu nucă, cereale de ovăz și ananas (rețetă proprie)

INGREDIENTE

 • Lapte
 • Ovăz
 • Miere
 • Scorțișoară
 • Nucă
 • Ananas
 • Cereale de ovăz

MOD DE PREPARARE

Într-un bol se pun laptele și ovăzul (cât doriți dvs.) și se amestecă, după aceea conținutul se pune pt. 2 min la cuptorul cu microunde. După ce este gata, se adaugă mierea și scorțișoara, iar apoi decorăm cu nucă, felii de ananas și cereale de ovăz. Acesta este un mic-dejun delicios, rapid și foarte sănătos.

NADIN BENȚE

NADIN BENȚE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: