ALISIA: „Cred în potențialul oricărui elev”

Am avut onoarea de a o cunoaște și de a face canto cu una dintre cele mai bune profesoare din Oradea, doamna Denisa Coca, care a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

De cât timp cântați?

DENISA COCA: În casă, de la vârsta de 3 ani; pe scenă, de la 12-13 ani.

Cine v-a dus prima dată la o ora de canto?

DENISA COCA: Profesoara de română din gimnaziu. La Palatul Copiilor.

DENISA COCA

Cine v-a îndrumat spre această carieră?

DENISA COCA: Nu as putea spune ca m-a îndrumat cineva anume. Au fost mai multe persoane, cei care au văzut în mine un potențial. Profesori, prieteni. Talentul îl moștenesc de la mama.

Care sunt cele mai importante premii pe care le dețineți?                    

DENISA COCA: Premii… Nici nu mai știu, am câteva zeci si câteva trofee, dar nu le mai țin socoteala. Nu am fost adepta concursurilor, eram obligată oarecum să merg la concursuri, dar nu erau plăcerea mea. De bunăvoie am mers Ia Vocea României, am ajuns până în etapa scaunelor și acolo, la semnarea contractului, am renunțat. Nu suport și nu am suportat să îmi impună cineva ce să vorbesc și cum să vorbesc. Și cam asta fac televiziunile și casele de producție muzicale.

Cover 2019 Denisa: Tony Poptamas & Alexandra Ungureanu – «Ai să știi»

Ce doriți să oferiți publicului?

DENISA COCA: Vindecare sufletească, bucurie. Omenirea este un scop neîmplinit, dar bucuria lui Dumnezeu. Noi trebuie să facem ca această omenire să devină un loc mai bun de conviețuit, să oferim din „talant”, să oferim din noi, cu pasiune, ca să prindă culoare și valoare.

Cum e în vreme de pandemie pentru dumneavoastră?

DENISA COCA: Foarte bine. Am mai mult timp de compus, în curând voi scoate pe piață o melodie originală, în colaborare cu oameni valoroși. Unul este chitaristul Andrei, a lui Mira, Irina Rimes etc. și care activeaza în trupa Freestay. Am avut și perioade proaste, însă mereu am încercat să le fac față prin multă meditație, sport, deci un stil de viață sănătos.

Cum procedați cu elevii în vreme de pandemie?

DENISA COCA: Unii au renunțat, alții vin la mine acasă, cu alții online. Depinde de fiecare si nu impun nimănui nimic. Respect regulile de igienă la cursuri.

Credeți în potențialul oricărui elev?

DENISA COCA: Da, în principiu. Cred în voință și nu în talent.

Ne puteți transmite un mesaj pentru comunitatea Ghibu?

DENISA COCA: Da! Vă rog să vă respectați cadrele didactice, să vă dezvoltați discernământul de a vă pune în locul fiecărui profesor și nu uitați să vă iubiți între voi, să fiți uniți și să vă încurajați pasiunile unii la alții.

Dacă îți dorești să profesezi în muzică sau dorești să îți petreci timpul într-un mod constructiv, contactează-mă la numărul de telefon 0747 018 082 sau pe contul de Facebook Vocal Coach Denisa Coca.

Vă aștept la canto!

a consemnat ALISIA UNGUR

ALISIA UNGUR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: