ANDREEA & DARIA: Fotografia ideală

O poză face cât o mie de cuvinte.  Știm cu toții cât de important este ca pozele să arate bine.

Chiar dacă nu ai cel mai performant telefon de pe piață, cu aplicațiile potrivite și puțină creativitate, poți transforma până și cele mai nereușite poze în unele excepționale! Iată câteva aplicații care te vor ajuta să-ți transformi o fotografie banală în fotografia ideală.

 Aplicația VSCO se aseamănă într-o anumită măsură cu Instagram deoarece îți permite să faci poze direct din aplicație, are tool-uri de editare și o comunitate online. Însă filtrele pe care le ai la dispoziție fac diferența. Aceasta pentru că sunt subtile și nu încarcă poza, astfel că pozele o să arate ca și când au fost făcut cu o cameră foto analog, cu aspect vintage. Filtrele sunt ajustabile cu ușurință cu ajutorul unui slider.

Există, bineînțeles, și tool-uri clasice de editare foto precum cropping, vignettes, borders sau adjustments și poți ajusta contrastul, expunerea sau tonurile pielii. Odată ce ai terminat de editat mai trebuie doar să share-uiești pozele cu restul comunității VSCO.

Snapseed este aplicația ideală dacă ești începător în editarea pozelor pe telefon. Snapseed are numeroase filtre presetate, însă ai posibilitatea de a le schimba sau chiar crea filtre noi. Poți schimba rapid pozele cu un filtru alb-negru sau să le dai un aspect vintage. Mai are și alte câteva funcții clasice, precum cropping, frames, straightening, vignettes și alte asemenea.

Însă asta nu este tot. Snapseed are o funcție avansată care îți permite să editezi cu precizie fundalul și anumite zone ale pozei, astfel încât să modifici saturatia, contrastul sau luminozitatea doar în acel loc.  În plus, aplicația salvează istoricul editărilor, așa că poți să te întorci la modificările ulterioare ale pozelor. În total, ai 26 de tool-uri pentru editarea pozelor, printre care Glamour Glow, HDR sau Pose.

Afterlight este o aplicație care are, pe lângă tool-urile clasice precum exposure, saturation sau contrast, și multe alte opțiuni care te vor ajuta să creezi poze personalizate tari. Poți să folosești și cele 128 de frames și filtre în funcție de preferințele tale. În plus, mai ai și o serie de efecte care îți permit să creezi poze unice care vor strânge mii de aprecieri pe rețelele sociale.

Aplicația de editat poze Photo Lab conține peste 900 de efecte pe care le poți folosi ca să creezi poze de calitate. Adaugă rame pozelor, aplică filtre, adaugă makeup, creează colaje sau folosește camera specială pentru selfie-uri ca să obții cele mai bune rezultate.

Toate cele 4 aplicații sunt gratuite și se pot folosi atât pe Android cât si pe ai IOS .

ANDREEA GHERLE, DARIA SZEL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: