EMANUEL & LUCAS: Liga japoneză a premianților

Așa cum v-am spus în materialul anterior, am pregătit o prezentare în serial a unor vedete auto ieșite la pensie.

În acest prim episod, vă vom povesti câte ceva despre Nissan Skyline și Toyota Supra.

Nissan Skyline este o masina care a fost si va fi mereu o legendă. Poate va intrebati de ce. Ei bine, deoarece cei de la Nissan, cand au inceput sa produca de exemplu modelul GTR R34, au reusit sa scoata de la un motor de doar 2.6 litri cu două turbine si cu o tractiune integrală au ajuns la miraculosul numar de aproape 300 de cai. Si ganditi-va ca acest lucru a fost posibil in anii ’90. Nu că mecanicii japonezi nu ar  fi putut sa îi dea o mai multa putere masinii, dar le-a fost interzis prin lege sa faca acest lucru.

Nu doar modelul R34 va ramane in istorie, ci chiar si fratii lui mai bătrâni, cum ar fi modelul R33 si R32.

Pe lângă modelele R de la Nissan care devin istorie, ci si modelul Silvia, un model de buget, care avea un motor de 2.0 benzina si o tractiune prin propulsie, avand implementat un diferential blocant care bineinteles ajuta soferul sa faca un drift sau un derapaj sa iasa cum trebuie.

Toyota Supra și Nissan Skyline. Sursă foto: pinterest.com

La fel ca si cei de la Nissan, nici cei de la Toyota nu s-au lasat mai prejos cu modelul Supra. În anii ’90 cei de la Toyota au ajuns la a patra generatie de Toyota Supra. Acestia au dotat acest model cu două posibile alegeri ale capacității cilindrice, adică motorul de 3.0 litri care ajungea undeva la 300 de cai, si inca un  motor de 3.4 litri care este destul de rar. Aceste motoare sunt si au fost foarte rezistente, putand fi duse cu usurinta chiar si la 1.000 de cai putere doar din modificari mecanice si o mica modificare a soft-ului calculatorului de bord, Toyota Supra având o transmisie prin propulsie (tractiune spate).

Supra si Skyline fac parte cam din aceasi liga, fiind cele mai apreciate si avand cele mai puternice si rezistente motoare japoneze.

Din punctul meu de vedere, scoaterea lor la pensie este mult prea prematură.

EMANUEL GAVRILĂ, LUCAS BIRĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: