Împreună pentru LOGO Paper

LOGO Paper funcționează neîntrerupt din septembrie 2011. În fiecare an ne plătim hosting-ul pe platforma WordPress, în valoare de 18 dolari anual, dar în acest moment ne aflăm într-o situație mai dificilă: cei 3 GB spațiu de stocare de care am dispus pe platformă sunt pe punctul de a se epuiza. Până în data de 9 decembrie ocupaserăm 96,7 procente, după cum puteți vedea din screenshot-ul alăturat.

În această situație, solicităm ajutorul claselor de jurnalism și al prietenilor LOGO Paper, elevi sau foști elevi, să ne ajute cu o contribuție care să ne permită să ne continuăm activitatea ca elevi ai secției de jurnalism pe aceeași platformă. În cea mai ieftină schemă de plată, ar trebui să achităm suma de 4 dolari pe lună (48 de dolari pe an); în contul acestei sume, am primi spațiu de stocare de 6 GB, după cum puteți vedea din al doilea screenshot.

O alternativă fără plată (adică fără cei 48 de dolari pe an, echivalentul a 197,6 RON) ar fi să deschidem un alt blog, cu o altă denumire, dar asta ar însemna să pierdem întregul istoric al acestor nouă ani, peste care s-ar așterne praful.

Din cei aproximativ 200 RON, avem acoperită suma de 50 de RON, rămânând de acoperit 150 RON. Dacă fiecare elev de la jurnalism ar contribui cu suma de 1,3 RON (un leu și 30 de bani), am reuși să ne achităm suma pentru stocare pentru un an de acum înainte.

Ca principiu de organizare, suma ar putea fi strânsă în fiecare din cele patru clase de jurnalism (IX B, X B, XI B, XII B) de reprezentanți ai claselor desemnați de fiecare colectiv. Spre exemplu, în clasa a XI B suma va fi strânsa de șefa clasei, Cristina Ivancov.

Ținem să subliniem că orice contribuție este absolut benevolă, că nu poate fi asimilată strângerii de sume de tip fondul clasei și că orice sumă, oricât de mică, este binevenită și pentru noi înseamnă foarte mult.

De asemenea, vă rugăm să nu participați la această strângere de fonduri pentru spațiul nostru de stocare fără a vă fi informat în prealabil părinții și fără să aveți acordul lor. (N.A.)

ANDREEA FEHER: „Fiecare om în parte cântă melodia sa în funcție de ceea ce simte. Unii preferă să iasă din anonimat, alții se tem să fie apreciați și judecați în același timp. Prin această platformă, eu am decis să ies din anonimat, din prezentul meu mat.

Pentru mine, LOGO Paper înseamnă foarte mult. LOGO Paper m-a ajutat să îmi descopăr o latură care nu aș fi crezut niciodată că există, m-a făcut să îmi descopăr pasiunea pentru scris și totodată să mă descopăr pe mine.

LOGO Paper este o schimbare vizibilă în viața mea. Firește că la început mi se părea foarte greu să scriu un articol, dar fiecare experiență o înțelegi doar după ce o trăiești, la fel cum ai urca un munte. Înțelegi cum este să ajungi în vârf doar după ce ai parcurs traseul. Înălțimea vârfului este diferită pentru fiecare, traseul e diferit, așa cum și noi oamenii suntem diferiți.

Pentru mine, LOGO Paper reprezintă centrul unui mic univers. Un centru în care sunt în centru. Acceptată, înțeleasă, primită. 

Sunt de acord să contribui la această campanie, deoarece fiecare contribuție contează.”

ALEX DAVID: „Pentru mine, LOGO Paper a fost încă de la început o provocare nouă, iar pe parcurs această provocare a devenit o plăcere de a scrie. Pot spune că sunt bucuros că fac parte din familia LOGO Paper, pentru că dincolo de munca și efortul depus de noi ca elevi, alături de profesorul nostru, LOGO Paper este o familie! Eu cred că acest proiect merită să meargă mai departe încă cel puțin 1.000 de ani!”

ELENA IGAȘ: „Prima dată când am intrat în legătură cu LOGO a fost când eram clasa a VIII-a și mi s-a luat un interviu. Până la acea oră, știam că voiam să merg mai departe la filologie – jurnalism datorită faptului că ideea de jurnalism mi se părea interesantă, mi-a și fost recomandată de câțiva profesori. Iar când mi s-a luat un interviu, parcă am simțit magia.

Să scrii pe acest site naște o adevărată magie, e un loc dedicat creativității, liberei exprimări și în special timpului depus de creatorii de conținut în realizarea materialelor. Nu este ca la școala de zi cu zi, unde trebuie să faci ceva dorit de altcineva. E o câmpie nemărginită, unde poți scrie ce vrei tu.

Din punctul meu de vedere, mi-a plăcut să scriu, să iau interviuri și să fac conținut video. Ador să îmi împărtășesc pasiunea, și anume limba japoneză, în special anime-urile. Simt că, dacă scriu despre acestea, ajut cât mai multe persoane să afle cât de minunată este cultura japoneză și, cine știe, poate să îi fac curioși spre aceste drumuri.

Chiar îmi doresc să continue și, cât timp voi mai intra pe porțile liceului, voi contribui cât voi putea, pentru că doresc ca magia pe care o resimt să poată fi resimțită și de alții. Jurnalismul este materia mea preferată, iar prin LOGO Paper ne putem arăta abilitățile dobândite în timp în cel mai eficient mod”.

DARIUS NICOLAE: „Pentru mine LOGO Paper reprezintă o nouă provocare. E o provocare deoarece îmi doresc să fac reportaje bune și citite de oameni. De asemenea, este o bucurie foarte mare că reportajele mele sunt publicate undeva și că mă pot antrena pentru o posibilă meserie de jurnalist. Eu consider că această oportunitate nu trebuie oprită și susțin că LOGO Paper trebuie să meargă mai departe!”

SONIA BAIDUC ,,Când am aflat că voi studia jurnalismul, nu știam în ce va consta acest lucru. După ce domnul profesor ne-a introdus în lumea LOGO Paper, am știut că locul meu e aici. Dintotdeauna mi-a plăcut să scriu. Mi-a plăcut să îmi transpun gândurile, sentimentele și trăirile în scris. LOGO Paper este locul potrivit unde te poți exprima fără să fii judecat. Acest proiect merită să continue!

LOGO Paper înseamnă mult atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. Nu vreau să îmi imaginez cum ar fi dacă dintr-o dată ar apărea o barieră între noi și LOGO Paper. Consider că este foarte important să facem ceea ce ne place, iar dacă avem posibilitatea de a contribui la continuarea proiectului, trebuie să o facem și vreau să îi ambiționăm și pe alții să facă parte din familia noastră, deoarece toată lumea e bine primită în familia LOGO Paper!”

RAREȘ BREDEAN: „Pentru mine LOGO Paper este o oportunitate să-mi exprim ideile personale despre anumite teme, unele legate de sport sau altele mai serioase, cum e ultimul articol pe care l-am scris despre votul informat.

Eu am venit în clasa a X-a la profilul de jurnalism și nu aș fi crezut că LOGO Paper poate să mă atragă să discut teme pe care probabil le-aș fi ținut pentru mine și nu le-aș fi exprimat în mediul online. Pentru mine înseamnă foarte mult să creez articole, deoarece simt că poate că un număr din cei care au citit ce am scris vor avea ce învăța sau vor fi la curent cu unele teme din sportul românesc și internațional.

Susțin sincer strângerea de fonduri pentru a ajuta LOGO Paper să poată să continue, deoarece pe mine și cred că pe mulți alți elevi i-a ajutat să nu mai aibă emoții că cineva le citește opinia. Pe mine m-a ajutat extrem de mult să nu mai am trac sau reținere când vorbesc cu un grup de persoane și simt că parcă îmi e mult mai ușor să-mi exprim părerea.

Pentru mine LOGO Paper înseamnă în viitor o rampă de lansare, poate ca jurnalist la un post de știri, sau o bifare în plus la viitorul job. Sunt onorat că am participat și particip în continuare cu articole, deoarece, cum am spus mai sus, mă simt chiar bine când scriu ceva și știu că acel lucru poate va influența unele persoane care vor fi mai informate despre anumite lucruri.

Cu siguranță voi susține și eu LOGO Paper să mai existe și pentru următoarele generații, deoarece este un proiect care mie mi-a adus doar de câștigat și în care sincer merită să te implici”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: