MĂDĂLINA: Grele și neinspirate

Orele online sunt mult mai grele și neinspirate. În online nu mai am aceeași motivație pentru învățat; știind că stăm acasă, nu mă pot concentra pe școală.

Orele online au avantaje și dezavantaje. Avantajele orelor online ar fi următoarele: ești mult mai odihnit, poți petrece mai mult timp împreună cu familia și poți face ce-ți place.

Dezavantajele sunt foarte multe: nu mai poți să interacționezi fizic cu mulți oameni și, din cauza acestui fapt, poți pierde legătura cu anumite persoane sau te poți închide în tine. Apoi, statul în fața laptop-ului  nu face foarte bine organismului.

Bullying-ul este o mare problemă în online, deoarece elevii care locuiesc într-un mediu mai favorizat îi jignesc pe cei care nu locuiesc într-un astfel de mediu, iar aceștia pot intra în depresie și se închid in ei.

De asemenea, unii profesorii nu prea stăpânesc noua tehnologie, iar elevii trebuie să aibă răbdare cu ei și să-i ajute, fiindcă ei fac acest sacrificiu pentru a ne ajuta pe noi să ne facem un viitor .

Legat de profesori, într-o zi am dat peste un articol  foarte interesant, în care o adolescentă se gândea la un proiect privind schimburi de profesori – cei de la oraș să meargă la țară și invers: Propunerea unei eleve pentru îmbunătățirea predării: Profesorii de la oraș să se schimbe cu profesorii de la sat, pe modelul schimbului de experiență dintre elevii care pleacă în alte țări

Acest proiect l-a gândit o adolescentă de clasa a X-a.

Din experiența mea de școală, ar fi o idee foarte bună, deoarece fiecare profesor predă într-un alt mod. Cei de la oraș au mai multe materiale pentru predare, iar cei de la țară predau într-un mod mai simplu și mai explicit.

I-am cerut unui părinte opinia sa despre acest proiect, iar acesta consideră că ar fi o idee foarte bună. Crede că i-ar ajuta pe copiii de la țară să își dea silința mai mult la învățat si să ajungă unde își doresc și i-ar îmbărbăta să nu renunțe, orice s-ar întâmpla.

MĂDĂLINA BĂTRÂNA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: