EMILIA & ALEX: Vioară și vehicule grele

Poate că unii îl cunoașteți pe Alex Pop ca fost elev al Colegiului Național Onisifor Ghibu. Dar azi o să vorbim despre talentele lui, el având  amabilitatea să ne prezinte câteva aspecte.

Alex este dansator și solist instrumentist la Ansamblul Folcloric Bihorul.

ALEX POP

„Îmi amintesc cu drag de momentul în care am început să studiez vioara, eram la vârsta de 9 ani, a trecut ceva de atunci!

Nu e doar o pasiune, e mai mult decât atât. Totul a început de fapt, la vârsta de 6 ani, când am prins drag de folclor, și anume de dansul popular. Îmi  doream mult să fac parte dintr-un ansamblu. Părinții mei au făcut un mare sacrificiu și m-au înscris la cursurile de dans. Ei bine, la scurt timp după acestea, mulți dintre cei cunoscuți și nu numai se întrebau cum de nu studiez un instrument, având în vedere plăcerea pe care o aveam față de tot ce înseamnă artă.

Aici aș putea să dezvolt  mult mai mult, dar mi-ar lua ceva până să închei, așadar, vă spun doar că așa am ajuns să studiez vioara!

Am să vă uimesc oarecum: pasiunea mea este cea pentru camioane! De mic copil am fost atras de frumusețea lor.”

Sursă foto: arhiva personală Alex Pop

L-am întrebat pe Alex cum a trecut perioada de carantină pentru el: „Aș fi sărit peste această întrebare, dar din păcate acesta este prezentul pe care-l trăim! A trecut destul de greu, însă am încercat să-mi găsesc tot felul de activități și mereu aveam în gând că totul va fi bine atâta timp cât respectăm aceste restricții, dacă le pot numi așa. Nu am avut evenimente pe perioada carantinei și nici după aceasta.”

Interlocutorul nostru nu a putut să ne dea un răspuns atunci când a fost întrebat dacă crede ca publicul va îndrăgi în continuare folclorul și ne-a împărtășit un citat drag lui: „Folclorul este oxigen pentru un popor astmatic”.

A dorit să încheie cu un mesaj pentru tinerii instrumentiști: „Mult succes și sper din suflet să revenim cât de curând la viața pe care o aveam înainte de această pandemie, să putem cânta și încânta sufletele oamenilor!”

EMILIA POPA, ALEX DAVID

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: