IONUȚ: Stăpânul unui Nukeproof Scout 290

Viața înseamnă mișcare. Simt o bucurie când alerg, fac baschet sau fac o tură cu bicicleta.

Când mă urc pe bicicletă, scap de stres sau orice problemă exterioară. Cu bicicleta mea, Nukeproof Scout 290, reușesc să merg pe orice traseu, oricât de dificil ar fi. Mereu caut pe youtube videoclipuri cu cele mai interesante trick-uri.

Așa l-am descoperit pe Fabio Wibmer, pilotul austriac, unul dintre cei mai creativi motocicliști de probă din lume. Sportivul austriac, în vârstă de 25 de ani, are aproape șase milioane de abonați pe rețelele sociale și surprinde datorită abilităților sale pentru ciclism montan.

Wibmer a crescut într-un sat de munte din Tirolul de Est. Avea doar șase ani când și-a dat seama de ceva important: o pajiște și un copac căzut pot oferi ore de distracție, dacă te gândești creativ și îți aduci instrumentele potrivite. O pajiște poate deveni o pistă de motocross și un copac căzut poate face parte dintr-un curs de încercări.

După o zi petrecută cu familia la Campionatul Mondial de Motocross din sudul Austriei, Wibmer și vărul său, Gabriel, au implorat părinții să le cumpere mini-biciclete de motocross. Din acel moment, terenul unchiului său a trecut de la un teren de fotbal prost la cursul perfect de motocross, iar pădurea din spatele casei a devenit un loc de joacă de aventură cu o nesfârșită inspirație pentru cascadorii îndrăznețe și fapte eroice.

O zi petrecută cu Fabio Wibmer ar fi interesantă, în primul rând pentru a afla cum reușește să facă față presiunii tot mai crescute care vine odată cu popularitatea.

Ar fi o bucurie pentru mine să-l pot întâlni și să învăț de la el despre ciclism. 

Subsemnatul, în timpul unei noi aventuri. Sursă foto: arhiva personală Ionuț Dușe

Odată ce l-ai văzut pe Fabio Wibmer în acțiune, sigur îți vei schimba părerea despre mersul pe bicicletă. Trucurile lui Wibmer, deși sunt extrem de dificile, au de cele mai multe ori simțul umorului. Wibmer, se pare, are o imaginație mai vie decât majoritatea dintre noi și face din lume locul său de joacă.

În ciuda riscurilor cu care se confruntă atunci când merge cu bicicleta, Wibmer nu intenționează să se retragă în curând.

Fabio Wibmer surprinde lumea cu îndrăzneală pe două roți. Sursă foto: Sport/wfsb.com

Ciclismul nu e nimic ieșit din comun și nici nu te face supraom. E însăși natura vieții, e bucurie pură, e suferință cruntă, dar mergi mai departe. Ca să mergi mai departe, trebuie să-ți urmezi visul.

IONUȚ DUȘE

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: