Indicii care le arată celor din jur că ești o persoană inteligentă

Felul în care interpretezi şi înţelegi lumea îți influenţează în mod direct convingerile şi modul în care îţi trăieşti viaţa. Societatea subliniază importanţa educaţiei, dar omenirea învață şi prin descoperire. Că ne dăm seama sau nu, acțiunile noastre spun mult mai multe despre noi decât cuvintele.

alexia motivational IMG_3512

Foto: Alexia Fulop

Punctualitatea

Cel mai clar indicator dintre toate. Dacă întârzii, ești lipsit de respect. Nu contează circumstanța, cu mici  excepții, întotdeauna e mai bine să ajungi la timp. Regula de bază: If you’re not early, you’re late.

 

Ținuta adecvată

Unii spun că este întotdeauna mai bine să nu subestimezi îmbrăcămintea. Nici a-i acorda prea multă importanță nu e bine. Oferă-ți timp pentru a înțelege circumstanțele și așteptările pe care le ai, pentru a te prezenta în cea mai bună lumină posibilă

 

Importanța lucrurilor aparent neînsemnate

The true secret of happiness lies in taking a genuine interest in all the details of daily life – William Morris. Dacă îți amintești lucrurile mici, oamenii  se vor gândi la tine si te vor aprecia totdeauna. Și asta pentru că ascultarea arată că-ți pasă.

carte alexia IMG_3514

Foto: Alexia Fulop

Arta

Poate ai intrat odată într-un birou sau la cineva acasă și să te-ai gândit: „Wow, această persoană trebuie să fie fascinantă” Îți menții locuința curată și  le arăți celorlalți ce-ți vorbește, ce te motivează, ce te interesează. Alege lucruri care dau profunzime caracterului tău.

 

Încălțămintea

Nu e vorba despre modelul de pantofi pe care îl ai sau despre preț; modul în care iti îngrijești incaltamintea spune multe despre tine ca persoană, fiind printre puținele lucruri pe care un om le poartă și sunt categoric reprezentative pentru personalitatea sa. De exemplu, poți purta blugi vechi și un tricou, dar trebuie să ai pantofii frumos îngrijiți. Încălțămintea spune multe despre tine.

 

Cum iei notițe

Un exemplu elocvent cu un ospătar la restaurant. Unul neinteligent va încerca să te impresioneze prin faptul că nu-și scoate notepad-ul pentru a nota comanda. Unul inteligent va realiza că are mult mai mult de pierdut dacă își asumă acestui risc și va nota ce e necesar.

Același lucru este valabil pentru aproape orice în viață. Ia-ți notițe ca să arați că preferi ca lucrurile să fie făcute cum trebuie.

 

Starea desktop-ului tău

Cât de vulnerabil te simți arătând cuiva desktop-ul tău? Dacă sunt fișiere peste tot, e un semn clar că ești dezorganizat. Dar imaginează-ți pe cineva uitându-se la un desktop curat, bine organizat, cu foldere etichetate clar. Ce concluzie ar trage despre tine?

 

Cheltuiești inteligent banii

Modul în care îți cheltuiești reflectă foarte clar valorile tale ca o persoană. Pe ce îi cheltuiești, unde și când poate spune multe despre tine.

 

Cum îți organizezi și petreci timpul

Activitățile proprii sunt, fără îndoială, cel mai sigur indicator al priorităților tale ca persoană. Îți petreci timpul lucrând sau îl risipești încercând să rămâi distras de la lucrurile care contează cu adevărat? Suntem cu toții o reflectare a modului în care ne investim timpul.

 

Mâncarea pe care o consumi

Corpul tău e templul tău. Ceea ce mănânci și faptul că prioritizezi să ai grija de tine spune mai multe despre tine decât ai putea crede, arătând ce contează pentru tine – satisfacție instantanee sau sănătate pe termen lung. Arată disciplină, consecvență și vorbește  despre relația pe care o ai cu tine însuți. Ești ceea ce mănânci.

 

Grupul tău de prieteni

„Ești reflexia celor cinci oameni cu care petreci cel mai mult timp.” Cu cine ne asociem vorbește mult despre perspectivele noastre asupra vieții, credințele noastre, obiectivele noastre și ceea ce găsim cel mai important în viață. Dacă vrei să cunoști oamenii potriviți, stai în preajma oamenilor potriviți. Și dacă dorești să te dezvolți, petrece timp cu oameni care înseamnă promisiunea acestei valori.

ALEXIA FULOP

alexia fulop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: