IOANA: Un rămas-bun virtual

Sfârșit de clasa a XII-a… Emoții… Rămas-bun de la profesori, colegi… Premiere, festivitate… Final fericit… Bac luat… Înscriere la facultate… Ce frumos sună!

Însă doar o parte dintre toate acestea vor fi cu putință. Acum am ajuns în ipostaza de-a ne lua rămas-bun virtual de la profesori. Dacă mă întrebați pe mine, încă din clasa a IX-a așteptam cu nerăbdare festivitatea de sfârșit de an.

Emoțiile care m-au cuprins nu sunt doar simple doleanțe de-a scăpa de tot ceea ce a însemnat liceu, de ceea ce a însemnat Colegiul Național Onisifor Ghibu.

Acceptând situația de față, singura preocupare a noastră trebuie să fie acum promovarea bacalaureatului. În fond, sănătatea colectivă e cea mai importantă.

Deși cei din jur generalizează în ceea ce privește noua programă pentru bacalaureat, personal, resimt stresul și mai acut – toate informațiile confuze referitoare la data susținerii examenelor ori începerea școlii, pregătirile online nu au făcut decât să genereze alte surse de dezolare și angoasă, de vreme ce virtualul nu e totuna cu existența obiectivă.

Se spune că prieteniile legate în liceu sunt importante și de durată. Nu am dobândit doar atât, ci și o serie de transformări interioare. Chiar dacă au existat dispute și controverse, vreau să le mulțumesc colegilor și le urez mult succes pe mai departe.

De asemenea, mulțumesc tuturor profesorilor, care au avut un loc special în viața mea, în special doamnei dirigintă Lucia Cighir, care ne-a sfătuit și susținut în urmarea visurilor noastre.

LOGO paper, mulțumesc că am avut șansa de-a ieși din anonimat, de a-mi scrie trăirile aici.

Sper ca acest material să nu fie cel din urmă.

IOANA BIȚIȘ

IOANA BITIS

IOANA BIȚIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: