CLAUDIA: Coaching și consiliere

Într-un material anterior am făcut cunoștință cu Larisa Ciuciu, licențiată în Psihologie, care își dedică timpul și aptitudinile profesiunii de life coach.

În urma unor solicitări venite de la cititori, revenim cu câteva explicații legate de life coaching și cu date de contact, pentru cei care doresc să ia legătura cu Larisa.

larisa life coach

LARISA CIUCIU

„Sunt life coach, implicit trainer pentru dezvoltare personală, rolul meu fiind de a veni în sprijinul celor care doresc să-și îmbunătățească calitatea vieții, indiferent de vârstă sau profesie, ne spune interlocutoarea noastră.

Activitatea de coaching îmi place să o rezum în termeni precum parteneriat, gânduri, emoții, comportamente, dialog, strategie, învățare, schimbare și transformare, redescoperire.

Practic, este un proces complex, prin care îți dai seama de geniul care există în interiorul tău, geniu care te ajută în maximizarea potențialului personal și profesional.

Poate te întrebi care e diferența între coaching și consiliere. Coaching-ul te ajută să-ți identifici noi competente și să deprinzi noi acțiuni în problema ta; consilierea te ajută să înțelegi cauza problemei. Coaching-ul te ajută să te dezvolți continuu punând accent pe ceea ce merge, pe abilitățile și aptitudinile tale; consilierea se axează pe deficiențe. Coaching-ul te ajută să găsești soluții la problemele din prezent, făcând un plan spre viitor; consilierea rezolvă problema din prezent analizând trecutul.

Aplicând o parte din cunoștințele psihologice în activitatea de coaching, sesiunilesunt pline de conștientizări, de acceptare și de evoluție.

În această perioadă puțin mai dificilă prin care trecem, avem cea mai mare oportunitate de a ne axa mai mult pe dezvoltarea noastră personală. Sunt convinsă că acum, mai mult ca oricând, ai momente când simți că te plafonezi din cauza tumultului de gânduri și nu mai știi de unde să te culegi. Nu te panica, e normal să nu avem totul sub control. Unde ar mai fi farmecul vieții atunci, nu?”

Cei care doresc să o contacteze pe Larisa Ciuciu pot să acceseze pagina de Facebook a acesteia, respectiv pagina de Instagram.

a consemnat CLAUDIA GAVRILAȘ

claudia gavrilas

CLAUDIA GAVRILAŞ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: