ANDREEA & CRISTINA: Mărțișoare handmade în scop caritabil

Timp de trei zile, joi, vineri și luni, câțiva elevi inimoși de la Colegiul Național Onisifor Ghibu au organizat un târg de mărțișoare în scop caritabil.

Standurile au fost amenajate în holul școlii, la intrarea sălii festive, în dreptul bibliotecii. Pe mese au fost puse diverse modele de mărțișoare, făcute manual, de elevi pricepuți din diferite clase.

Miza acestui târg caritabil au fost donații pentru Noel.

Au participat clasele mici, care au creat mărțișoare făcute manual, și s-au vândut și alte mărțișoare cusute pe etamină, făcute de către alți elevi.

Unele mărțișoare reprezentau infinitul, altele – ghioceii, iar ca modele alese au fost flori, mămăruțe, libelule, fluturi. Mărțișoarele au fost confecționate din etamină, adelină, șnur și ață. Prețul acestora au fost în jur de 2-3 lei, în funcție de model, material.

Darul Ralucăi

image9

Foto: Andreea Gherle

Raluca Mateaș din clasa a IX-a C a lucrat zece ore alături de sora ei, Patricia Mateaș din clasa a IV-a A și bunica ei. Costul materiei prime a fost în jur de 100 lei.

Modelele Ralucăi sunt inspirate din simboluri populare, precum romb, clepsidră, iar tehnica este asemănătoare celei folosite la cusăturile populare pe ștergare.

ANDREEA GHERLE, CRISTINA MOCA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: