ANDREA PODARU: Puterea iubirii

Iubirea este o temă inepuizabilă şi, oricât ai scrie despre ea, tot mai multe vrei să scrii.

Iubirea… un cuvânt atât de magic și de frumos, un sentiment pur, profund, sublim, plin de afecțiune si prețuire, un drum pavat spre eternitate. Iubirea este unică și ireductibiă, ea nu se mai repetă!

Când te întrebi ce este iubirea, de multe ori ai dubii, încercând să te regăsești în răspunsuri primite de la alții, dar foarte puțini oameni înțeleg ce este iubirea cu adevărat și care este puterea reală a iubirii.

Nu o  înțelegi, nu știi ce inseamnă, nu știi unde te duce… Dar o poți urma, trebuie să ai răbdare și stăpânire de sine. Înainte să primești, trebuie să oferi dragoste, trebuie să înveți să iubești cu adevărat, fără a cere vreodată ceva în schimbul iubirii tale. Este nevoie de timp pentru a se dezvolta, pentru a crește și pentru a înflori. Ea nu trăiește decât atâta timp cât se crede vesnică! Nu o poți controla, nu o poți domina, nu o poți folosi ca să obții averi, putere sau influență; nu o  poți folosi ca o armă, pentru  a-i asupri pe alții sau pentru a dezbina și cuceri.

Nu există rețetă magică a iubirii pure! Dăruirea de sine te va conduce unde dorești!

Pentru o dragoste adevărată lupţi fără greşeli, fără minciună, fără reproş.

Nu poți decât să te supui, s-o urmezi și să înveți de la ea!

Este un sentiment care nu se adaptează la dorințele tale, care te confruntă, te provoacă și câteodată simți că e prea mult, iar alteori te consolează.

Asta înseamnă iubirea reală, care îți reorientează viața!

Este de fapt singurul lucru pe care umanitatea îl are de oferit!

Este atât de diferită de iubirea de care auzi în conversații!

Mulți spun că iubirea adevărată e minunată și că iubesc din tot sufletul, dar nu au primit răspuns niciodată iubirii oferite.

Dar dacă ai iubit cu adevărat, de ce suferi că el sau ea nu te-a iubit? Nu știi că iubirea adevarată nu așteaptă niciodată nimic în schimb? Atâta timp cât suferi din cauza iubirii, inseamnă că nu ai cunoscut încă iubirea adevarată.

Oamenilor le este frică să iubească, toți vor să evite dezamăgirea extremă. Nu sunt deschiși la acest lucru. Sunt conduși de frică, frică ce se adâncește… astfel, iubirea le e necunoscută.

Deși e atât de simplu să iubeşti! Iubirea nu este o alegere, ci o necesitate, care ne face să trăim frumos; este voința lui Dumnezeu exprimându-se prin noi.

Apoi ne dăm bătuți… Ne îndrăgostim din nimic şi suntem martori cum acest „nimic” devine totul și nu mai poți să o refuzi pentru că ţi-ai refuza şansa la fericire. Trebuie să ai acea persoană! Și…  devine un fel de dependență, devine aerul pe care îl respiri.

Nevoia pentru iubire este imensă! Nu te gândești niciodată la iubire,  dar ai nevoie de ea în fiecare moment. Tot ce-ți trebuie este iubire și totul va merge bine!

Din acest motiv iubirea este ținută la cel mai înalt loc de cinste! De aceea se cântă despre iubire, se scrie despre ea.

Aceasta este puterea marii iubiri; de ea avem nevoie în viața noastră aglomerată, plină de activitați, preocupări, îngrijorări, plângeri. Nu e ceva ce doar adaugi în viață! Este viața ta!

Deci găseşte pe cineva care te va face să înţelegi că timpul nu se măsoară în ore, ci în momente, că bătăile inimii nu sunt auzite, sunt doar simțite. Găseşte pe cineva care să te citească, care să te iubească la fel de mult.

Demonstrați-vă iubirea, nu vorbiți despre ea! Căci iubirea reală se demonstrează!

Einstein a definit într-un mod unic iubirea, spunând despre ea că este cea mai puternică forță nevăzută. Și așa și este!

„Iubirea este lumina care îi luminează pe cei ce o oferă și o primesc. Iubirea este gravitație, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atrași de alții. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun și oferă umanității șansa de a nu pieri în propriul egoism orb.”

ANDREA PODARU

ANDREA PODARU

ANDREA PODARU

Acest text i-a adus Andreei Podar locul I la concursul de eseuri organizat de Consiliul Şcolar al Elevilor cu ocazia zilei de Dragobete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: