Doi ani la cârma Consiliului Elevilor

Ioana Vasile, elevă în clasa a XII-a C, profilul matematică-informatică, a fost președinta Consiliul Elevilor timp de doi ani.

IOANA VASILE

IOANA VASILE

Acesta a fost de acord să ne povestească despre cum a fost viața ei în liceul nostru și cum s-a simțit în funcția de președintă.

La întrebarea care sunt realizările cele mai mari pe care le-a făcut ca președintă, Ioana a spus ca se declară mulțumită de faptul că a reușit să medieze situația inconfortabilă în care elevii au fost puși, privind ieșirea elevilor majori din școală, “astfel încât acum orice elev major poate să părăsească incinta școlii, dacă domnul portar are o listă semnată de Direcțiune, cu toți elevii majori ai claselor”.

O altă reușită de care este foarte mulțumită Ioana sunt cele două baluri pe care le-a organizat, cu ajutorul unor oameni minunați, fără de care “nu aș fi putut duce la sfârșit aceste activități extrașcolare”.

Având în vedere faptul că Ioana a terminat clasa a XII-a, în ultima Adunare Generală a fost aleasă ca viitoare președintă Ioana Borodan ca președinte interimar, urmând ca alegerile propriu-zise să fie în toamnă, prin septembrie – octombrie.

La întrebarea cum a fost viața sa de elevă la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Ioana a spus că a fost una de vis: “Am fost primită călduros de către profesori , chiar dacă eram o elevă complet necunoscută pentru ei. Am reușit să creez multe conexiuni și să leg o mulțime de prietenii, care vor persista și după terminarea liceului”.

Când vine vorba despre Ghibu, Ioana a mărturisit că mereu va spune același lucru – o a doua casă: “Activitățile pe care le aveam în afara orelor m-au făcut să petrec mai mult timp la școală decât acasă “.

La întrebarea cum a reușit să se împartă între liceu, antrenamente și funcțiile de conducere pe care le avea în Consiliul Județean, respectiv în Consiliul Școlar al Elevilor, Ioana a spus că nu a fost ușor: “Dar mi-a plăcut. În ciuda faptului că aveam antrenamente zilnice, reușeam să merg la ședințe înainte de antrenamente și să mă mobilizez astfel încât să-mi utilizez cât mai mult timpul liber pe care îl aveam după dans pentru a-mi face temele. Consider că le-am îmbinat pe toate în cel mai plăcut mod posibil și totuși școala nu a fost pe locul doi, reușind să termin clasa a XII-a cu media 9,73”.

În final, Ioana dorește să le transmită viitorilor absolvenți să se bucure de anii de liceu, să se implice în cât mai multe activități școlare și extrașcolare, în voluntariate și să fie mereu cu zâmbetul pe buze.

RALUCA VERDES, DALIA CIOARA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: