101 motive pentru Ghibu (III)

V-am pregătit un al treilea material în care sunt prezentate motivele pentru care Liceul Onisifor Ghibu este un loc unde ai oportunitatea să te dezvolți, să te descoperi, să te exprimi liber, să te implici în diverse activități.

Oportunitatea să ai parte de o a doua familie. Ghibu este şcoala care te educă, nu doar te învață.

„Eu consider că Ghibu este o şcoală cu multe oportunități, profesorii sunt foarte bine pregătiți, ajutându-i pe elevi să participe la diferite proiecte europene, la olimpiade, unde mereu elevii de la Ghibu ocupă locurile cele mai bune, mergând la naționale. Şcoala Ghibu este de fapt o familie, o şcoală de cartier la care vii cu drag. Pe mine m-a dezvoltat foarte mult această şcoală, nu regret în niciun fel că am ales să vin aici.”  (Daria Balaj, XII C)

 

„Dacă ar fi să fiu iar clasa a VIII-a şi să fiu nevoită să îmi aleg iar liceul la care voi studia, cu siguranță aş lua decizia de acum patru  ani. Adică Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Un motiv pentru care aş alege iar Ghibu este faptul că elevilor li se oferă oportunitatea să participe la proiecte precum Erasmus. Proiecte care oferă elevului şansa de a se dezvolta atât personal, cât şi profesional. Sunt experiențe noi pentru un licean, care, după părerea mea, sunt necesare.” (Teodora, XII)

horea bochis

HOREA BOCHIŞ

„În acest liceu profesorii te vor susține în absolut orice, atât timp cât acest orice are o latură creativă sau care îi poate ajuta pe ceilalți să își schimbe sau să își fortifice anumite idei. Ghibu va fi mereu o şcoală unde opinia elevului contează cel mai mult, iar profesorii pun accent pe tot ceea ce este mai important.” (Horea Bochiş, XII C)

 

„Un motiv pentru a te înscrie la Ghibu este seriozitatea şi profesionalismul cadrelor didactice. Fiecare profesor este un om înțelegător care face ceea ce face cu drag şi pentru elevi, nu pentru că sunt plătiți pentru asta. Mediul social în Ghibu este în stare bună, de apreciat chiar, nu există conflicte mari între elevi  sau între elevi şi profesori, pe deasupra există o unitate care se poate simți.” (Nati, XII C)

maialgesa dat

MAIALGESA DAT

„Un motiv pentru care Liceul Onisifor Ghibu este locul ideal este datorită faptului că profesorii sunt dispuși să contribuie la dezvoltarea elevilor, mai departe de ce se predă la clasă.” (Maialgesa Dat, X A)

 

„Eu am ales această şcoală pentru că deja eram mulțumită de ea. Un alt motiv a fost ca să rămân în echipa de volei a şcolii, deoarece era o super-echipă. Atmosfera de la Ghibu mi se pare că este mai relaxantă decât a altor şcoli şi parcă încearcă să nu-ți înăbuşe creativitatea, adică noi, elevii, avem o oarecare libertate de exprimare prin activitățile pe care le facem. Ghibu este o comunitate în care nu este deloc greu să te integrezi, fiecare are un loc aici!” (Anamaria, XII C)

 

Spre final, vrem să le mulțumim colegilor noştri pentru implicarea în acest proiect, iar celor care în curând îşi vor duce la împlinire drumul ghibist le dorim numai bine. Dar totuși, cum unul dintre elevi a spus: „O dată ghibist, pentru totdeauna ghibist!”

Am ajuns la finalul acestui proiect, dorind să subliniem faptul că aceste motive sunt doar o mică parte din ce poți găsi în galaxia ghibistă. Aşadar, o să încheiem cu afirmaţia lui Stelian Furtoş (XII):

„După patru ani în acest liceu, pot să spun cu certitudine că, dacă aş fi din nou clasa a VIII-a, tot la Ghibu aş veni şi n-aş regreta nici măcar o secundă această decizie. Au fost cei mai frumoși ani. Vă las pe voi să vedeți de ce!”

au consemnat DALIA ŢIGAN şi THOMAS AGUD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: