Sufletul înnobilat cu trăiri creştine (III). Plus VIDEO

Profesoarele Rodica Marian şi Emanuela Ţăran s-au numărat printre cei care au îndrumat elevii de la Liceul Onisifor Ghibu, pentru participarea la cea de-a patra ediţie a Festivalului de pricesne „La umbra crucii Tale”.

Doamnele profesoare au avut amabilitatea să ne împărtăşească câteva gânduri despre minunatul festival.

Prof. Emanuela Ţăran:

„Într-o frumoasa zi de primavara, biserica situata la intrarea in frumosul nostrum oras, Oradea, a devenit neincapatoare pentru credinciosii veniti sa se bucure de cantarile alese, pricesnele, apartinand folclorului religios ortodox românesc. Prin aceste cantari, copiii au adus lauda, multumire lui Dumnezeu, indrumati de profesorii lor. Continutul melodic si mai ales textul lor, innobileaza sufletul credinciosilor cu emotii si trairi crestine, in aceasta perioada a Postului Mare. De aceasta bucurie si incarcatura emotionala s-au bucurat credinciosii prezenti, pe parcursul celor trei ore in care au evoluat zece grupuri de copii.

Festivalul La umbra crucii Tale din acest an, ca si in ultimii ani, a adus in biserica aproximativ 180 de copii reprezentand scoli si biserici din Oradea si imprejurimi. Grupurile de copii au fost rasplatite cu diploma si aplauze.

Prin acest festival s-au incercat sa se faca cunoscute traditiile, copiii fiind imbracati in frumoasele costume populare, ca si prin textele frumoase ale pricesnelor”, ne-a declarat doamna prof. Emanuela Taran.

pricesne04

Sursă foto: arhiva personală Alex David

Prof. Rodica Marian:

„Au participat de la copiii de gradinita pana la ciclul primar, gimnazial si liceal, insotiti de invatatori ori profesori de religie, care cu mult drag si perseverenta le-au trezit elevilor dorinta de a-L slăvi pe Dumnezeu prin frumoase pricesne. O activitate complexă, ce implica disponibilitatea elevilor, a părinţilor şi a bunicilor.

pricesne05

Sursă foto: arhiva personală Alex David

Primăvara a cântat odată cu copiii, ce s-au straduit sa înveţe frumoasele texte si linia melodică a pricesnelor care ne ancoreaza in atmosfera zilelor ce urmeaza Saptamanii Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos”, ne-a declarat doamna prof. Rodica Marian, care s-a numărat printre îndrumătorii grupului de elevi de la Ghibu.

ALEX DAVID

alex david

ALEX DAVID

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: