Lecţia mamei dragonilor. Plus AUDIO

Game of Thrones reprezintă unul dintre cele mai faimoase și influente seriale, care a atras un număr mare de adepți.

Pentru mine, Game of Thrones este o sursă de relaxare, dar în același timp și o sursă de inspirație.

În primul rând, orice adolescent a trecut printr-o perioadă de criză, în care a simțit că stresul îl cuprinde treptat și îl copleșește. Pe mine, acest serial m-a deconectat de la orice problem și m-a făcut să trăiesc într-o altă lume, pe durata unui întreg sezon.

Acțiunea fantastică, decorul unic, pe care alte seriale nu le au, te fac să trăiești fiecare moment și sentiment prin care trece personajul tău preferat, implicându-te și pe tine în lumea fantastică Game of Thrones.

În al doilea rând, sursa mea de inspirație este reprezentată de Daenerys Targayen. Aceasta a demonstrat de foarte multe ori că femeile sunt ființe puternice, care ar trebui să se impună în fața bărbaților sau a altor persoane, ca să demonstreze că nu sunt slabe și nici ușor influențabile.

În momentul în care Khal Drogo și tribul Dothraki au început să o trateze cu mai mult respect, am învățat că respectful nostru înaintea oamenilor trebuie câștigat și că nu trebuie să ne lăsăm batjocorite.

Mama dragonilor este o femeie puternică nu doar în serial, unde poartă numele Daenerys Targayen, ci și în lumea reală, în viața de zi cu zi, când este Emilia Clarke. Aceasta a fost operată în anul 2011 (la finalul filmărilor primului sezon) din cauza unui anevrism cerebral. Emilia a avut puterea de a continua și iată că a ajuns în ultimul sezon al serialului, remarcându-se de fiecare dată când a avut ocazia.

În concluzie, Game of Thrones reprezintă nu doar un serial, ci și o parte din viața și sufletul fanilor. Presimt că ultimul sezon va fi unul inedit, în care se vor întâmpla lucruri pe care nici măcar nu le bănuim.

Fiecare personaj, fie pozitiv sau negativ, reprezintă un arhetip, dar și o lecție de viață pentru fiecare dintre noi.

 PAULA SZABO

szabo-paula

SZABO PAULA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: