Concurs internațional în cadrul proiectului Erasmus+

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea va organiza în luna martie – aprilie 2019 concursul internațional de fotografie intitulat Lumea mea – Lumea copilăriei mele.

lebede02

Foto: EUGEN RAŢ

Această activitate este cuprinsă în calendarul activităților desfășurate pentru cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului internațional Erasmus+ Dimensions of European Cultural Heritage, ce va avea loc în România, coordonatorul acestui proiect fiind Scoala Janka Bytnara Rudego din Varșovia, Polonia, iar partenerii: Şcoala Tin Ujevic din Osijek, Croația, Colegiul Edouard Glissant din Le Lamentin, Franța, Şcoala Gimnazială Peta din Arta, Grecia, Instituto de Educacion Secundaria Martaguisela din O Barco de Valdeorras, Spania și Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea, România, coordonator doamna profesoară de limba engleza Lucia Cighir.

Acest concurs se adresează tuturor elevilor din liceu pasionați de fotografie și de valorizarea patrimoniului cultural și arhitectural a județului Bihor, spre exemplu aceste fotografii pot imortaliza clădiri de patrimoniu, biserici de piatră sau lemn, o sculptură celebră reprezentativă pentru un anumit curent artistic, un obicei, o tradiţie locală sau naţională.

Participanții trebuie să trimită până în data de 30 MARTIE 2019, atât în format electronic pe adresa de mail jahaleanu76@yahoo.com în format JPG, dimensiune între 1 MG şi 5 MG, cât şi în format printat, pe hârtie fotografică, dimensiunea 10/15 cm, rezoluţia 1205×1785 , 6″x4″ px, maxim 5 fotografii, dublate de alte 5 fotografii realizate selfie care vor fi dovada vie că fotografiile sunt originale şi nu sunt preluate din diferite surse (aceste fotografii selfie nu vor fi printate).

Fotografiile trebuie să fie însoțite de un titlu, de o scurtă descriere, de maxim 10 rânduri și de precizarea locului unde au fost realizate, numele autorului, şcoala, oraşul şi ţara participantului la concurs;(fotografia va fi salvată cu nr. 1, 2, 3, 4, 5; separat pe o foaie în format word se va scrie textul pentru fotografia nr. 1, 2, 3, 4, 5; aceste texte vor fi atașate ulterior sub pozele expuse).

Dacă fotografia reprezintă alte persoane (adulți sau copii), participantul trebuie să dețină acordul persoanelor sau ale părinților pentru a permite organizatorilor utilizarea fotografiilor în concurs; fotografiile nu trebuie să aducă atingere vreunei persoane și să nu constituie un ultraj contra bunelor moravuri, o incitare la comiterea anumitor infracțiuni sau delicte, o provocare sau discriminare, o instigare la ură sau la violență; nu sunt permise nici fotografii ale unor persoane goale sau parțial goale; fotografiile sunt fără drepturi de autor.

Fotografiile vor face obiectul unei selecții prealabile realizate de către organizatori; prin înscrierea la concurs, fiecare participant acceptă ca fotografia să poată fi distribuită și exploatată în mod liber pe suportul digital al organizatorilor.

Un juriu compus din 5 membri ai proiectului DECH vor selecta 30 de fotografii în funcție de criterii estetice, originalitate și legătura cu tematica propusă de organizatori; aceste fotografii vor fi expuse în sala festivă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, Oradea, Bihor, România.

Utilizatorii de internet vor putea să voteze şi ei fotografia preferată din cele expuse. La finalul concursului, clasamentul în urma votului și a deciziei juriului va permite aflarea câștigătorilor. Rezultatele vor fi postate pe portal și pe pagina de Internet a liceului.

Participarea la acest concurs implică acceptarea deplină a prezentului regulament. Orice informație incompletă sau declarație falsă de identitate sau de adresă va atrage eliminarea automată din concurs a participantului. Organizatorul își rezervă dreptul de a verifica exactitatea informațiilor furnizate de participanți.

Prof. VIOLETA JĂHĂLEANU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: