MARIA PAŞCALĂU: Construiește-ți un viitor în jurnalism! (II)

Iată-ne din nou, prezentându-vă cel de-al doilea episod al serialului Construiește-ți un viitor în jurnalism!

uvt01 bun

Sursă imagine: Facebook UVT TV

De această dată vă vom prezenta atât aptitudinile pe care le dobândesc studenții de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT, specializarea Jurnalism, cât și dotările tehnice de care dispune studioul de televiziune studențească UVT TV.

Studenții Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, specializarea Jurnalism, dobândesc aptitudinile necesare practicării jurnalismului pe toate platformele existente: online, televiziune, radio și presă scrisă.

Cursurile se axează pe tehnici de scriitură și pe cunoașterea limbajului audiovizual, pe cum se face o știre, un interviu sau un reportaj. În plus, studenții învață să analizeze critic fenomenul media și să fie la curent cu actualitatea social-politică, dar și să parcurgă pașii necesari creării și promovării unui produs media online (design web și de producție a unei publicații, tehnici de comunicare în social media ș.a.).

Deși cea mai tânără din cadrul UVT, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării să dezvoltă într-un ritm dinamic, asigurând condiții mereu îmbunătățite, aduse la zi. Studenții acestei facultăți pot face practică în cadrul unui studio de televiziune proaspăt inaugurat, dotat cu echipamente tehnice la zi.

UVT TV este o televiziune studențească, care îi pregătește pe viitorii absolvenți pentru meseria de reporter, realizator de emisiuni, cameraman, editor sau producător. Mai multe detalii despre ea și despre echipa de studenți din spatele ei puteți afla accesând https://tv.uvt.ro/ și https://www.facebook.com/uvt.tv/

În cursul acestui an, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării va inaugura două laboratoare utilate cu computere noi ce permit utilizarea programelor de design grafic predate în cadrul seminariilor (Photoshop, InDesign), de editare audio și video.

doamna Adina Baya, Lect. Univ. Dr. în cadrul UVT, specializarea Jurnalism.

Doamna Adina Baya, lect. univ. dr. în cadrul UVT, Specializarea Jurnalism

Ţinem să menţionăm faptul că toate informaţiile pe care vi le prezentăm ne-au fost oferite de către doamna Adina Baya, lect. univ. dr. în cadrul UVT, Specializarea Jurnalism.

MARIA PAȘCALĂU

pascalau.maria99@gmail.com

https://dindragpentrucultura.blogspot.com/?m=1

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: