ELENA IGAȘ: Oamenii obișnuiți urmăresc filme, noi urmărim anime

Oamenii sunt diferiți, de la personalitate, aspect până la pasiunile pe care le au. E un sentiment de nedescris când în localitatea ta are loc un eveniment ce îți încurajează pasiunea precum un maraton, târg de carte, concert etc. Așa ajungi să ai amintiri plăcute și eventual să cunoști oameni cu aceleași pasiuni ca și a ale tale.

BANNER

Artwork: Daiana Țap

Însă pentru noi, pasionații de anime, acel moment magic se întâmplă acum, odată cu sărbătorile de iarnă. Doamna Aurelia Mocan, profesoara de japoneză, organizeaza un eveniment în incinta Colegiului Național Emanuil Gojdu, destinat oamenilor ce îndrăgesc animațiile nipone.

În data de 20 decembrie 2018, la ora 16:00, cu ajutorul unui mic ecran, anime-ul Mononoke Hime va prinde viață și contur in ochii oamenilor.

Pe de altă parte, participanții vor învăța ce esta acela un anime, care e istoria acestuia, cum e realizat, arta animației si care sunt printre cele mai celebre realizari japoneze în domeniu.

Am întrebat doi tineri ce îndrăgesc anime-urile ce părere au in legatura cu evenimentul ce va urma.

 

Rares si Andrei

RAREŞ BÂRSAN şi ANDREI GAVRIŞ

„Sunt încântat de acest eveniment, deoarece sunt fan anime de o perioada lungă de timp, mi se pare o oportunitate deosebită să pot face acest lucru împreună cu alte persoane care îmi împărtășesc hobby-ul”, declară Andrei Gavriș, participant al cursurilor de limba japoneză, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Lucian Blaga.

„Sunt foarte entuziasmat pentru proiectul ce va urma. Este prima data cand am ocazia să particip la un astfel de eveniment. Am început sa învăț japoneză (日本語-nihongo) acum un an, în prezent încă studiez acesta limbă (și cele 1006 semne kanji). În momentul în care ma uit la un episod dintr-un anime, simt cum ceea ce am învățat la ora se materializează vizual in ecranul laptop-ului meu.

Pentru mine, un anime nu este doar un desen animat, ci este o imagine vie a Țării Soarelui-Răsare. Fiecare semn pe care-l văd îmi aduce aminte de munca pe care am depus-o. Acest eveniment mi-a stârnit curiozitatea înca din momentul în care am aflat de el și sper ca merită să aloc timp pentru a participa.

Dacă recomand evenimentul? Desigur. Este o experiență unica pentru cei ce vor să afle mai mult despre anime sau pentru cei ce vor sa afle lucruri noi despre alte popoare.

În final, vreau să-i multumesc profesoarei mele, doamna Aurelia Mocan, pentru tot efortul pe care l-am depus împreună pentru a studia limba japoneză.

Vă aşteptăm cu drag atât la ore, cât și la eveniment.

おりがとうごさいます arigatogozaimasu”, ne-a declarat Rareș Bârsan din clasa a XI-a de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr.

Pentru cursurile de japoneză se pot face înscrieri la numărul de telefon 0741 317 076 sau pe pagina de Facebook CURSURI JAPONEZĂ ORADEA.

Va așteptăm în număr cât mare și sperăm ca activitatea să vă lase un sentiment placut!

Sayonara!

ELENA IGAŞ

elena01

ELENA IGAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: