CHIŞ & PUŞCAŞ: Excursie de vis în Sibiu

În 9-11 decembrie 2018 a fost organizată o excursie în Transilvania, la Sibiu. Elevii participanți au fost selectați în cadrul proiectului Rose, realizat cu scopul de a îmbunătăți notele participanților la materiile de Bac.

Elevii au fost aleși pe baza prezenței în program și progresului la acele materii şi au beneficiat de o excursie gratuită în țară, fiind plătit transportul, cazarea și mesele.

La această excursie au participat 34 de elevi din clasele XI B, XI C, XI D, XII C şi XII D, însoțiți de profesorii Tencuțiu Adrian, Chiș Carmen, Luncan Alina, Lukacs Sandor și Târb Claudia.

Excursia a început duminică, 9 decembrie, la ora 8:00. Elevii s-au îndreptat spre prima oprire, în Ciucea, în județul Cluj. Aceștia au vizitat aici Muzeul Memorial al lui Octavian Goga și au trecut pe lângă Biserica Româno-Catolică Sfântul Mihail. La Cluj-Napoca au avut ocazia de a face o plimbare pe străzile orașului, urmată de o vizită la Universitatea Babeș-Bolyai.

Ei au călătorit în Alba Iulia, vizitând faimoasa cetate a orașului cunoscută sub numele de Alba Carolina, catedrala cetății, unde a fost înmormântat Iancu de Hunedoara împreună cu fiul său, și târgul din Alba Iulia, urmând ca spre finalul zilei să se deplaseze spre Sibiu, unde au fost cazați la Pensiunea Dumbrava Sibiului.

A doua zi a excursiei a fost dedicată vizitării Sibiului. Obiectivele turistice vizitate au fost Muzeul Național Brukenthal, Catedrala Evanghelică, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor și Târgul de Crăciun al orașului, terminând ziua cu o plimbare pe străzile orașului.

A treia zi a fost ziua în care elevii s-au întors spre casă, dar nu înainte de a vizita Cetatea și Târgul de Crăciun din Deva, ajungând în cele din urmă în Oradea în jurul orei 18:30.

Am cerut opinia unor elevii care au participat la acestă excursie. Hălmăgean Lavinia, elevă în clasa XI B, ne-a declarat: „Excursia din Sibiu a fost una dintre cele mai frumoase excursii la care am participat până acum. Am vizitat locuri frumoase, am descoperit lucruri interesante despre care nu știam multe, m-am distrat, dar – cel mai important – mi-am făcut prieteni noi. A fost o excursie foarte reușită, iar profesorii însoțitori s-au ocupat foarte bine de noi. A fost o experiență frumoasă pe care o să mi-o amintesc mereu cu drag.”

„A fost o excursie interesantă, în care am aflat multe lucruri noi și am descoperit frumusețea orașelor din România”, ne-a declarat Bar Roxana, elevă în clasa XI B.

NATALIA CHIŞ, DANIEL PUŞCAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: