Live and Alive: Lansarea de carte „Sub Clopotul Marii Uniri”. Plus VIDEO

Joi, 13 decembrie, o echipă de elevi de la Ghibu am participat proactiv la lansarea cărții de istorie „Sub Clopotul Marii Uniri” a domnului Col. Dr. Constantin Moșincat, în sala mare a Prefecturii.

prefectura02

Foto: ALEX LASCU

Cadrul de desfășurare a evenimentului, anume frumoasa sală festivă a Prefecturii, a fost adus la viață de prezența unui auditoriu consistent, compus din copiii mici, din tineri, cât și din persoane în etate admirabilă.

Auditoriul a fost omogen și din alt punct de vedere: au adus lumină în sală atât chipuri de rând, cât și personalități de seamă, printre care Cavalerii de Clio, a căror Asociație Națională este condusă însuși de domnul Constantin Moșincat. Mai multe generații au fost aduse împreună pentru a susține autorul și cartea sa.

Cartea, de fapt, este un agregat de trei volume care abordează obiective diferite, dar toate interdependente, pentru a reda o imagine de ansamblu complexă asupra perioadei Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918. Prezidiul acreditat a scos în evidență maniera îndrăzneață în care au fost scrise cărțile, calitatea scrierii, raritatea informațiilor prezentate și importanța considerabilă a existenței acestor trei cărți noi.

Evenimentul a fost înregistrat oficial de către trei obiective de filmat, toate aparținând Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea. Elevii cărora le-a aparținut inițiativa și responsabilitatea de a manevra camerele au fost subsemnatul (XII D), Stelian Furtoș (XII C) și Alexandru Lascu (X C).

Înregistrarea s-a făcut atât tradițional în format Full-HD (1080p), cât și Live, pe pagina LOGO PAPER pe Facebook și pe canalul de YouTube al blog-ului nostru – desigur, în format mai puțin calitativ (720p).

Datorită spontaneității acțiunii și a restricțiilor tehnice referitoare la Live Streaming, filmările Live nu au același nivel de finețe și orchestrare a videoclipurilor de calitate cu care suntem obișnuiți pe LOGO PAPER, dar ne-am dat silința să capturăm evenimentul cât de bine am putut.

prefectura01

Foto: ALEX LASCU

În final, atât noi, ghibiștii, cât și auditoriul ne-am simțit foarte bine la lansarea de carte a domnului Col. Dr. Constantin Moșincat și am avut prilejul de a afla în mod inedit despre istoria poporului român.

ANDREI OROS

andrei oros si alexandru lascu

ANDREI OROS şi ALEXANDRU LASCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: