EMANUEL GAVRILA & DENYEL MANEA: Armata și-a prezentat oferta

În data de 25 octombrie, reprezentanții armatei bihorene, de la general la plutonier, au ales să își sărbătorească ziua alături de elevi de la Liceul Ghibu.

Am avut partea de o enumerare a evenimentelor care au dat nastere sarbatorii Zilei armatei, a rolului acesteia in in obtinerea si mentionarea independentei de stat si se poate spune ca armata si-a cucerit auditoriul.

Reprezentantii Centrului Militar Judetea au prezentat elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a oferta scolara si profesionala, invitand la urmarea unei cariere in armata, iar in curtea scolii a fost desfasurata tehnica militara, elevii liceului de la cei mai mici la cei mai mari fiind invitati sa o vada.

Cadrele ne-au prezentat tehnica militara. Au adus si cateva arme, cum ar fi binecunoscutul Kalashnikov, pistoale, Kalashnikov-uri cu luneta si un lansator de bombe.

l-au rugat  pe directorul adjunct al liceului, dl prof. Calin Perte, sa ne prezinte viziunea sa legata de armata.

Domnul director ne-a spus ca vede acest domeniu ca fiind unul mai rafinat.  Am ramasi placut surprinsi sa aflam ca domnul director este atras de tot ce inseamna armata si ne-a spus ca i-ar placea mult mai mult ca pentru tinerii din ziua de azi sa existe un mai mare interes pentru armata.

Prof. Perte, unul din organizatori, ne-a oferit aceste informatii.

calin-perte

Prof. Călin Perţe, director adjunct al Liceului Onisifor Ghibu

Putem spune că am avut parte de o sărbătoare impecabilă prin organizare și ținută. Am obținut promisiunea reîntalnirii cu armata.

EMANUEL GAVRILA, DENYEL MANEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: