ANA ŞTIOP & GEORGIANA BERINDEA: Intră între „greii” lumii business-ului!

Luni după-masă, de la ora 17:00, am avut o întâlnire „de afaceri” cu doamna Alexandra Mudura, promotor al proiectului iXperiment Oradea, într-un spaţiu modern din Cetatea Oradea.

ana02

Doamna Alexandra Mudura, alături de subsemnata, Ana Ştiop

iXperiment este o platformă destinată elevilor de liceu, şi anume celor cu idei de afaceri, dar care nu dispun de mijloacele necesare pentru a şi le pune în practică.

„Scopul iXperiment Oradea este de a promova antreprenoriatul şi de a-i sprijini pe cei mai creativi şi întreprinzători adolescenţi din judeţul Bihor să facă primii paşi spre afacerea proprie. Participanţii selectaţi în urma depunerii aplicaţiilor vor primi gratuit acces la resursele necesare pentru a da viaţă ideiior lor, fiind ghidaţi de antreprenori de top şi experţi de la nivel naţional. Participarea este gratuită, iar termenul-limită pentru înscriere este de 3 noiembrie”, ne spun organizatorii.

Cei interesaţi să primească sprijin pentru ideile lor de afaceri trebuie să acceseze pagina de Facebook iXperiment Oradea, unde vor găsi şi formularul care trebuie completat.

Sunt aşteptaţi elevii de clasele IX-XII, iar o rubrică din formular le solicită o mini-descriere a ideii de afaceri, însoţită de motivarea alegerii, astfel încât să îşi demonstreze spiritul antreprenorial.

ana01

Doamna Ana Ştiop (dreapta), profesoară de Educaţie Antreprenorială la Liceul Onisifor Ghibu, a fost şi domnia-sa prezentă la întâlnirea noastră din Cetate.

„Liceenii sunt încurajaţi să aplice în cadrul programului cu ideile lor de afaceri, dar pot aplica si fară o idee; aceştia se vor implica în afacerile altor echipe cu care aleg să lucreze. Fiecare echipă va beneficia de un mentor propriu (antreprenor de top), iar în cadrul fiecărei sesiuni tinerii vor primii sfaturi din partea unor oameni de afaceri influenţi din judeţul Bihor.”

În competiţia finală vor intra 20 de liceeni, care vor fi introduşi în lumea reală a afacerilor printre investitori şi businessmeni din regiunea Bihor, care vor premia cele mai reuşite idei de afaceri.

Este prima intrare în judeţul Bihor a proiectului iXperiment, după ce acesta a fost implementat cu succes în alte judeţe, de pildă Cluj. Doamna Alexandra Mudura este de profesie contabilă şi centralizează informaţiile iXperiment la nivelul judeţului Bihor.

Printre partenerii puternici ai proiectului se numără: Banca Transilvania, TEDxEroilor, AROBS Transilvania Software.

Programul iXperiment Oradea este susţinut de Banca Transilvania, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, Mobiversal, Global Consulting & Finance – membru SIS Group, SaladBox Republicii, Manifest-Advertising, LOGO PAPER şi Bihon.ro.

ANA ŞTIOP, GEORGIANA BERINDEA

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: