MARIA PAŞCALĂU: Există lucruri mult mai importante…

… decât greutatea corporală, acneea sau alte lucruri care pot genera complexe, ne spune Lavinia Hălmăgean.

image001

Pentru unele fete, complexele cu care se confruntă pot fi greu de trecut, ducând chiar la stări depresive. În cele ce urmează, vă vom prezenta opiniile şi sfaturile Laviniei Hălmăgean din clasa a XI-a B, care a obţinut premiul I la concursul de eseuri din cadrul evenimentului de lansare a cărţii Ghidul fetelor.

Lavinia a început prin a ne mărturisi faptul că societatea a început să pună foarte mult accent pe fizic. În cazul în care eşti o persoană care se încadrează în presupusele tipare ce desemnează modul în care trebuie să arate o femeie, eşti tratată cu respect şi admirată de toată lumea. Din păcate, dacă nu te încadrezi în aceste tipare, rişti să devii lejer ţinta glumelor celor din jurul tău. Acest aspect este unul destul de grav, deoarece persoanei respective îi scade încrederea în sine.

Nimeni nu este perfect, toată lumea are defecte. Lavinia crede că atunci când ai un anume defect, ar trebui să înveţi să te accepţi aşa cum eşti. Chiar şi Lavinia a fost una dintre fetele care nu erau mulţumite de felul cum arată. Cu timpul a realizat că există lucruri mult mai importante decât greutatea corporală, acneea sau orice alt defect care o poate complexa.

După părerea ei, lansareacărţii Ghidul fetelor s-a desfăşurat foarte frumos, a fost interesant şi – mai ales – totul a fost real. Ceea ce s-a discutat a fost complet adevărat şi este de părere că astfel de evenimente sunt benefice, mai ales pe această temă.

Lavinia a citit multe cărţi, însă această carte este printre primele pe care le-ar recomanda. S-ar fi bucurat mult mai mult dacă ar fi primit-o acum trei – patru ani, însă oricum în ea poţi descoperi multe lucruri interesante, mai ales dacă te afli la începutul pubertăţii.

MARIA PAŞCALĂU

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: