Cum să fii fericit

Când te uiți la viața ta, probabil te gândești cât timp a trecut și n-ai  nicio idee cum ai ajuns aici. Cel mai probabil, ești trist din cauză că te-ai îndepărtat mult de locul în care voiai să te afIi la vârsta asta.

Viața e mult mai dificilă decât te-ai așteptat, așa că ai decis să o accepți așa cum e, pentru că „asta e viața”. Oricum nu trebuie să fie așa. Fă ceea ce te face fericit!

Află patru lucruri care vor înlătura tristețea și te vor face fericit.

 

Ajută-te ajutându-i pe alții!

Cele mai fericite persoane sunt cele care au un impact pozitiv asupra altora. „Viața este în mod inerent riscantă. Există un singur risc mare pe care ar trebui să-l eviți, oricât te-ar costa, și anume riscul de a nu face nimic”, spunea Denis Waitley.

Fiecare individ are ceva cu care să contribuie în lume. Cea mai grea parte e să ne dăm seama, iar adevărul e că nu ne vom da seama până nu vom face ceva în privința asta.

 

Ieși din zona de confort!

Șansele să fii nefericit sunt din cauza rutinei. Este simplu: ești plictisit, dar în același timp îți e frică de nou. Oricare ar fi motivul, ieși din zona de confort.

Ce ai putea face: călatorește mai mult; experimentează mai mult; răsfață-te uneori!

Imaginează-ți că ești într-o cafenea și ai auzit o conversație intre două fete: „Te-ai cam îngrășat… Este groaznic! Nu te simți prost?”

Din fericire, această conversație n-a avut loc, s-a întâmplat în mintea unei persoane. Aceasta ne arată cât de nesiguri suntem pe noi, chiar dacă n-ar trebui. Trebuie să avem încredere în noi și să ne apreciem și să ne complimentăm în fiecare zi.

Oamenii care se apreciază sunt mai sociabili, au o inteligență emoțională mai dezvoltată, sunt mai fericiți. Așa că, data viitoare când stima ta de sine e scăzută, ia o pauză.

Ce poți face: amintește-ți că nu ești singur; acceptă că nu trebuie sa fii perfect; respectă-te cum îi respecți pe alții.

Read the rest in Paperless

BIANCA BEALCOVSCHI

Bianca Bealcovschi

BIANCA BEALCOVSCHI

Advertisements

One comment

  1. Mihai Tanca

    Imi place ce scrieti si cred ca, daca eram trist, citind acest articol am devenit mai vesel. Mersi

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: