ANDREEA RAITA & ALEXANDRA LUCACIU: Liceul, a doua casă

Cele mai frumoase experienţe, cele mai frumoase amintiri, cele mai puternice si mai sincere prietenii, dezvoltare personală, intelectuală – toate acestea înseamnă liceu.

Mai jos avem câteva păreri de la câţiva absolvenţi cu privire la liceu şi ce impact au avut cei patru ani pentru aceştia. Câţiva elevi ai clasei a Xll-a B ne-au împărtăşit părerile lor despre liceu şi ce impact a avut asupra lor.

 

,,Liceul pentru mine a însemnat locul unde m-am format, într-o bună măsură; pentru mine liceul a fost o bucată foarte fericită din viaţa mea, am întâlnit persoane noi, am legat noi prietenii, mi-am format o serie de amintiri plăcute, am întâlnit profesori noi, câţiva din ei contribuind la formarea mea. Liceul pentru mine a fost ca un mariaj fericit, până la despărţirea pe care am făcut-o cu lacrimi în ochi. Sfătuiesc pe toată lumea să fie atentă la aceşti patru ani şi să profite de ei din plin.” (Mircea Sabău)

 

,,Odată cu plecarea mea de la secţia filologie – jurnalism, pot spune că am lăsat la o parte minunatele ore în care scriam tot ce aveam pe suflet. Partea bună este că am cunoscut oameni noi, lărgindu-mi cercul meu de prieteni. Mai pe scurt, decizia mea de a veni la acest profil a fost una dintre cele mai bune alegeri.” (Teodora Sălăgean)

 

,,Liceul a fost o perioadă foarte frumoasă din viaţa mea. Am fost la secţia de filologie-jurnalism, iar acest lucru m-a ajutat să cunosc o mulţime de personae publice sau persoane care au o carieră de succes. M-a ajutat să mă exprim mai frumos, m-a ajutat să mă dezvolt ca persoană. Au fost patru ani de care am profitat la maxim şi, prin materialele scrise la jurnalism, mi-am făcut şi o mulţime de prieteni noi.” (Adelina Crişan)

 

,,Liceul pentru mine a însemnat cea mai important perioadă din viaţă, cei mai frumoşi ani. O perioadă plină de emoţii, în care am învăţat cele mai multe lucruri, în care m-am maturizat şi am trecut de la agonie la extaz foarte uşor, întâmpinând greutăţile şi lucrurile frumoase pe care ni le oferă viaţa. Consider că aceşti ani ne ajută să ne descoperim, ne pregătescă pentru a ne crea o carieră, o viaţă proprie.  Abia acum, când s-a terminat această perioadă din viaţa mea, realizez cât de bine era în liceu şi cât de repede au trecut aceşti ani. Îmi va fi dor de colegi, de profesori, chiar şi de banca în care am stat patru ani de zile, încercând să excelez de la un an la altul; acum au rămas doar amintirile de care îmi voi aminti cu drag mereu. Doresc să-i sfătuiesc pe cei care vor veni în urma noastră să profite de fiecare moment din liceu şi să nu ezite să-şi creeze amintiri.” (Daria Copos)

 

,,Pentru mine liceul pot spune că a fost a doua mea casă. A fost locul în care îmi găseam liniştea în cele 6 ore pe care le petreceam acolo în fiecare zi. Liceul nu a însemnat pentru mine doar un loc între patru pereţi în care elevul învaţă şi profesorul ascultă. În liceu pot spune că am învăţat să fiu om – şi când am spus că am învăţat să fiu om m-am referit la faptul că am învăţat toate lucrurile necesare viitorului meu.” (Andrei Fuliaş)

 

,,Sunt puţin nostalgică, când mă gândesc la viaţa de licean, fiindcă a trecut prea repede. Mă bucur însă că am legat prietenii şi am participat la activităţi la care, probabil, nu aveam ocazia să iau parte în afara liceului sau dacă eram în alt liceu.” (OanaTaichiş)

 

,,Liceul a însemnat pentru mine un lucru frumos, unde am legat prietenii foarte frumoase, nişte prietenii poate pe viaţă. Eu cred că liceul face parte din cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, o să îmi fie greu să mă obişnuiesc cu gândul că am terminat şi nu mai merg la şcoală. Dacă ar fi să pot alege, aş mai face liceul cel puţin de zece ori.” (Andrei Patrone)

au consemnat ANDREEA RAITA şi ALEXANDRA LUCACIU

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: