Sinestezii între noi şi literatură

Subsemnatul, din clasa a XI-a D, alături de prietenul meu, Alexandru Lascu din IX C şi domnul profesor de limba şi literatura română, Alexandru Popoviciu, pornim Clubul de Literatură Aplicată şi Artă a Comunicării în şcoala noastră.

CITEŞTE ŞI: Scriitorii sună adunarea!

Acest club doreşte descoperirea afinităţilor voastre literare şi a scriitorilor ce se află printre voi, şi vă oferim prilejul de a vă perfecţiona, de a relaţiona cu ceilalţi colegi scriitori şi pasionaţi de literatură, într-un mediu prietenos, colegial, elevat. Desigur, prin acest fapt vă ajutăm pe voi, scriitorii, să vă descoperiţi pe voi înşivă şi eventual să vă ajutăm să vă lansaţi ca scriitori de literatură.

Clubul nu este adresat doar scriitorilor, ci şi elevilor pasionaţi de literatură, sau elevilor care vor să înveţe şi să aplice ceea ce învaţă despre literatură, în mod diferit faţă de tradiţionala oră de română de la clasă.

roxana burescu

Foto: Amalia Sala

Literatura este totuşi doar o interfaţă a artei comunicării, pe care o vom explora împreună în cadrul clubului. Veţi descoperi profunzimea şi frumuseţea acestei arte care este la îndemâna tuturor, şi vă spun că sunt atât de multe lucruri de explorat! Este uşor, plăcut şi util, mai ales când o facem împreună. Vă spun un secret? Vă poate ajuta foarte mult la crearea de texte, la examene şi la cultura voastră în general.

Clubul nostru beneficiază de splendida colaborare cu Cenaclul Literar Internaţional „Prietenii Poeziei”, iar acest fenomen cultural prestigios reprezintă posibilul cerc superior de afirmare şi dezvoltare al vostru, eventualii scriitori pe care vă descoperim şi / sau vă formăm la clubul nostru. Domnul Ionuţ Caragea, un respectat scriitor contemporan, este preşedintele Cenaclului şi mentorul meu şi al lui Alex şi doreşte cu nerăbdare să vă întâlnească şi să colaboreze cu voi, pasionaţii de literatură şi artă a comunicării în cadrul Clubului, unde dânsul va participa frecvent.

Vă rog, aşadar, pe pasionaţii de literatură, filosofie şi artă a comunicării să participaţi la evenimentul de oficiere şi totodată prima ediţie a clubului.

Pe scriitori vă rog îndeosebi să participaţi şi, în plus, să veniţi cu lucrările voastre, cele pe care le consideraţi cele mai bune sau reprezentative, dacă aveţi. Vă rog frumos să îmi trimiteţi lucrările voastre fotografiate clar sau scrise în format digital pe adresa mea de e-mail, aorosmm@yahoo.com.

Rămâneţi în rimă şi măsură cu LOGO PAPER, în seria LiTeratură „Onisifor Ghibu”!

ANDREI OROS

ANDREI OROS

ANDREI OROS

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: