Mişcare înainte de droguri

Activitatea sportivă realizată în data de 23 aprilie 2018 în sala de sport a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, în cadrul proiectului educativ „Dă-i viaţă sufletului tău, nu droguri!”, a reunit două echipaje formate din elevi ai liceului nostru şi ai Liceului Teoretic Aurel Lazăr.

image006

Foto: Georgiana Bala

Timp de 50 de minute, aceştia au promovat sportul, prin jocul de fotbal, ca modalitate de petrecere a timpului liber.

La eveniment au fost prezente aproximativ 100 de persoane, susţinători ai elevilor participanţi, profesori.

PATRIK ANDRAS

PATRIK ANDRAS

Echipa liceului nostru a avut un început de joc promiţător, conducând la un moment dat cu scorul de 3-0. Cel care a deschis seria de goluri a fost Patrik Andraş din clasa a X-a B, el marcând de două ori, al treilea punct în poarta adversă fiind de fapt un autogol, marca Antoniu Buştea.

După pauză, echipa Liceului Aurel Lazăr s-a mobilizat exemplar; David Danciu şi David Pascu au fost cei care au schimbat direcţia jocului, reuşind să aducă scorul la egalitate.

Pentru departajare s-a luat decizia loviturilor de la 11 m, iar scorul final a desemnat echipa câştigătoare a Liceului Teoretic Aurel Lazăr, aceştia fiind recompensaţi cu un bilet de intrare la Cinema Palace.

Mulţumim pe această cale reprezentanţilor Cinema Palace, Carrefour Lotus Oradea, care ne-au susţinut activităţile derulate în proiectul antidrog.

Proiectul echipei Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea îşi propune continuarea unei campanii de informare, sensibilizare, conştientizare şi responsabilizare a elevilor din ciclul liceal asupra efectelor negative ale consumului de droguri – cannabis, asupra sănătăţii lor, precum şi implicaţiile deosebite în scăderea randamentului şcolar şi performanţelor sportive, prin implicarea în activităţi care să valorifice nevoia de comunicare, de relaţionare, de autocunoaştere; adolescentul de azi poate deveni adultul lipsit de inhibiţii, capabil să comunice asertiv, care are încredere în sine şi poate lua deciziile de unul singur.

Ne propunem să-i informăm pe tineri cu tot ce este necesar pentru a-i determina să nu ajungă în situația de a consuma droguri, să găsim soluții cât mai eficiente în acest scop, să luptăm pentru dreptul la viață.

 

Prof. coordonator Violeta Jăhăleanu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea: „Participarea la acest proiect nu ar fi fost posibilă fără o pregătire consecventă, fără talentul elevilor, fără disponibilitatea şi implicarea lor, precum şi fără susţinerea celorlalţi membri ai echipei de proiect şi a celorlalţi participanţi care au fost mândri de imaginea pe care au făcut-o liceului în comunitate şi nu numai. Mulţumesc tuturor elevilor care au dorit să ia parte la eveniment şi profesorilor care m-au susţinut în acest demers. Prin această activitate am dorit să spunem «Nu drogurilor!» Cu siguranţă poţi să-ţi trăieşti prezentul, poţi să fii tu şi fără să ajungi sclavul viciilor. Alege să fii liber!”

Prof. coordonator Violeta Fetea, Liceul Teoretic Aurel Lazăr Oradea: „Prin participarea la acest proiect, am avut ocazia să facem şi noi un bine pentru cei din jurul nostru, să învăţăm cât de bine ne putem simţi ajutându-i pe alţii, să găsim soluţii cât mai eficiente în acest scop şi să luptăm pentru viaţă. Suntem bucuroşi că am avut prilejul de a oferi informaţii celor care nu ştiau încă de riscurile acestor substanţe dăunătoare şi nu în ultimul rând avem speranţa că, undeva în oraşul nostru, un om pierdut a văzut efortul nostru şi şi-a sacrificat un moment din viaţă să se gândească la ceea ce e bine pentru el!

Confucius spunea: «Cel care mută un munte începe întotdeauna prin a îndepărta pietrele mai mici». Şi elevii liceului nostru au început să mute «pietre mai mici» pentru a arăta că muntele poate fi aruncat în mare. Ei au lucrat cu sârguinţă, cu suflet pentru a arăta colegilor lor că viaţa este zugrăvită în mii de culori şi că fiecare om îşi alege culoarea care i se potriveşte. Multumesc lăzăriştilor pentru implicare!”

GEORGIANA BALA

image009

GEORGIANA BALA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: