ADRIANA ŞTIUBE & DARIUS RUGEA: Musafiri de la Clubul Lions 22 Oradea

Ieri, 23 aprilie 2018, în sala festivă a liceului nostru a avut loc un eveniment organizat de doamnele profesoare de istorie Livia Ivan și Luminița Feșnic. Acest eveniment a comemorat data de 20 aprilie, când am sărbătorit 99 de ani de la eliberarea Oradiei de sub dominație austro-ungară.

lei01

Foto: DARIUS RUGEA

De asemenea, clasa a VII-a A a fost felicitată pentru câștigarea locului II la un concurs național de istorie. Cei trei olimpici ne-au prezentat o machetă în care a fost ilustrat drumul spre eliberarea Oradiei.

Pe langa acest fapt, în sala festivă a liceului am avut doi invitați speciali: doamna Rodica Dacin și soțul dânsei, domnul Florian Dacin. Aceștia doi sunt fondatorii Clubului de doamne Lions 22 Oradea, înființat cu 15 ani în urmă.

Acest club face parte din Asociația Internațională Lions, cu sediul la Oakbrooke, Chicago. In urma cu ceva timp, doamna Rodica a făcut o vizită la Inspectoratul Şcolar, decizând să realizeze parteneriate cu zece şcoli, prin care „să adopte” câte o statuie, căreia sa îi depună o jerbă de flori, lunar. Printre aceste zece şcoli se află și liceul nostru.

Doamna Rodica Dacin este fost guvernator școlit la Sydney, Australia.

Clubul doamnelor Lions 22 Oradea, practica și alte programe: tabere pentru copii cu diabet, consultații oftalmologice gratuite, dar și consiliere pentru copii cu cancer. Acest club achiziționează zece aparate, prin intermediul cărora copiii bolnavi de cancer nu sunt nevoiți să suport durerea provocata de injecții, deoarece, cu ajutorul acestor aparate, continutul injecției este introdus în organismul lor fara împunsături, durerea devenind inexistentă.

După prezentarea drumului spre eliberarea Oradiei, doamnele profesoare Livia Ivan și Luminița Feșnic ne-au prezentat câteva aspecte care țin de acest eveniment. După aceea, am pornit cu toții spre statuia lui Ghibu, aflată în parcul scolii noastre, pentru a depune o jerbă de flori, această statuie fiind cea „adoptată”.

„Este de datoria noastră să ne apărăm și comemorăm eroii”, spunea doamna Livia Ivan. Astfel, statuia lui Ghibu a primit o jerbă de flori, urmând ca, de acum încolo, acest fapt să se întâmple lunar. Este de menționat faptul că toate aceste acțiuni ale soților Dacin sunt făcute benevol.

„Copiii de la Ghibu mi s-au părut foarte drăguţi și spontani! Vizita în liceul vostru a fost una foarte plăcută!”, ne-a mărturisit doamna Dacin.

Le mulțumim soților Dacin pentru vizita în școala noastră, dar și pentru parteneriatul încheiat cu noi.

Îi așteptăm în continuare la noi, pentru a ne bucura de multe alte evenimente legate de eroii noștri.

ADRIANA ŞTIUBE, DARIUS RUGEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: