DARIUS RUGEA: „Vreau să inspir oamenii din jurul meu”

Interlocutorul nostru se numeşte Iustinian Berindei, are 21 de ani şi s-a născut în Cluj. A locuit o bună perioadă de timp în Harghita, la Topliţa, iar de când e student locuieşte în Cluj-Napoca.

iustinian01

Iustinian Berindei

„De când mă ştiu am fost gras şi îmi era rușine să îmi dau tricoul jos in public. Din cauza asta am şi picat la Liceul Național Militar din Alba Iulia și atunci am zis că așa nu se mai poate, trebuie să fac o schimbare fizică.

În primul rând, eram sigur ca cu ajutorul schimbării fizice va veni si o schimbare mentală, iar atunci am inceput sa slăbesc. Începuse sa imi placa cum arat, începusem sa am mai multe fete in preajma mea, începusem sa am mai multă încredere in mine si asta era foarte important, începeam sa am o viața sănătoasa, un stil de viața sanatos.

In al doilea rând, m-a facut sa vad tot ce e in jurul meu cu alți ochi. O singura viața ai, trebuie sa o respecți si sa o trăiești la maxim, dar – foarte important – sa nu iti încalci niciodată principiile. De fapt, dupa o strofa care ma ghidează, «Plângând tu te-ai născut, iar cei ce te așteptau, te așteptau râzând / Vezi astfel sa trăiești, ca atunci cand te vei stinge / Râzând sa-i părăsești pe cei ce te vor plânge».

iustinian02JPG

Pot sa-ti spun cu mana pe inima ca sunt îndrăgostit de viața pe care o am si încerc mereu sa râd. Sa vad ce-i mai frumos din fiecare lucru care se întâmpla in viața mea. Poate sunt cu un rost si sunt făcute sa te pregătească pentru ce urmează.

In prezent, sunt model, am prezentat si am pozat pentru câteva mari branduri din România si nu numai. Ceea ce-mi doresc pe viitor e sa reușesc sa inspir oamenii din jurul meu si sa-i ajut cu ce pot eu, iar pentru mine a dărui e cel mai frumos cadou. Acel zâmbet pe care îl primesc face tot.

In concluzie, viața e prea scurta sa-ti irosești timpul cu lucruri care nu-ti fac placere si bucură-te de fiecare moment al vieții tale. Nu rata niciun moment”.

iustinian03

Q&A

REPORTER: Cum ai început ca fotomodel?

IUSTINIAN: Mereu mi-am dorit asta, am trimis mai multe poze cu mine unor agenții si într-un final una mi-a raspuns. Am mers la un casting și a fost bine.

 

REPORTER: Cum ai reușit sa ajungi fotomodel?

IUSTINIAN: Începusem sa arăt cat de cat bine, începusem sa imi fac poze frumoase, să le postez si lumea a început să mă aprecieze. Atunci am câștigat foarte multă încredere în mine si mi-am zis că acum e momentul meu, trebuie sa fac ceva, trebuie sa-mi materializez cumva munca depusă. Am trimis acele poze si m-au contactat. Încă eram foarte tânăr, nu prea am fost ales la casting-uri, dar mi-am dorit si mai mult și într-un final am reușit.

 

REPORTER: Ce părere ai despre modeling, în general?

IUSTINIAN: Cred ca modelingul în România nu e dus la adevarata lui valoare, de aceea modele de succes din țară sunt preluate de alte agenții din străinătate şi asta e păcat – se pierd numele românești printre atâtea nume străine. O infrastructură în legătură cu modelingul în România e primordială, dacă vrem să fim auziţi ca țară pe plan mondial.

Foto: arhiva personală Iustinian Berindei

a consemnat DARIUS RUGEA

darius rugea

DARIUS RUGEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: