CLAUDIA GAVRILAŞ: Alice a expus la Paris

Ea este Alice Condurache, s-a născut la Botoșani, într-o familie cu doi frați și o soră. Talentul şi l-a descoperit încă de când era foarte mică, datorită mătuşii ei, care-i propunea să facă desene și care i-a dat „primul imbold spre latura aceasta”.

alice condurache

Alice Condurache

După câțiva ani de la acest episod, in clasa I, a luat un premiu. Acest premiu i-a dat curaj și a început sa deseneze și mai mult, a invatat sa investeasca timp și pasiune.

In clasa a V-a, Alice si-a dorit mult sa se mute la liceul de arta, dar a fost descurajata de un profesor, a renunțat, iar in clasa a VII-a a întâlnit o alta profesoara, pe nume Alexandra Neamtu, care a încurajat-o sa mearga la liceul de arte, pentru a-si face remarcat talentul. Alice a stiut ca acolo este locul ei. Așa ca din clasa a VII-a, semestrul al II-lea, a urmat cursurile Liceului de Arta Ștefan Luchian din Botoșani.

Studiu Casa Sofian

Studiu Casa Sofian. Artwork: Alice Condurache

In prezent, tanara artista are peste 60 de lucrări, toate au fost expuse măcar o data, iar din acestea zece au fost premiate la concursuri și expoziții naționale și internaționale.

Referitor la temele pe care le abordeaza, acestea sunt figurative, naturi statice, arhitectura, omul și orașul, lumea vegetală.

„Participarea mea la Paris a fost posibila datorită doamnei Daniela Maier Brosset, ne marturiseste Alice. Ea mi-a spus de acesta expoziție și ea s-a ocupat cu dosarul pentru înscrierea mea”. La Paris a prezentat trei lucrări, o natura moarta, un studiu arhitectural după o fereastra in stil Art Nouveau și o compoziție arhitecturala inspirata din trei clădiri din Arad.

Materialele cu care Alice lucreaza le cumpăra de peste tot din locurile unde călătoreste, din magazine de specialitate. Alice recomanda pasionatilor de pictura din Oradea magazinul Oramil, spunand ca „acolo pot găsi absolut tot ce vor, indiferent de tehnica”.

Natură moartă

Natură moartă. Artwork: Alice Condurache

Timpul alocat unui tablou depinde de mărimea acestuia, de tehnica și de complexitate. Aceasta are tablouri pe care le-a realizat in două săptămâni, altele in câteva zile, altele in câteva ore.

Investiția facuta de tanara artista consta intre 250-300 de lei, depinde de tablou.

Pe Alice o incurajeaza parintii, prietenii si profesorul ei din liceu.

Intrebata unde se vede peste 10 ani, Alice ne spune:„In 10 ani probabil o sa am o familie, o sa am propria mea casa de design și împreuna o sa lucram pentru pentru un viitor mai frumos – acesta a fost visul meu”. Alice Condurache va face o profesie din acest talent, fiind domeniul in care se vede lucrand toata viata.

poarta din Arad

Poartă din Arad. Artwork: Alice Condurache

Artistul pe care Alice il considera un model de inspiratie pentru design este William Morris, dar principalul sau model a fost și este profesorul ei, de la care a învățat aproape tot ce știe, și anume Gheorghe Stanciu. El a învățat-o sa priveasca „lumea cu alți ochi”.

Alice este inspirata de tot ce vede, de la o frunza moarta pana la o cărămida sparta, absolut orice. Cel mai mult o inspira natura și arhitectura: „Orice lucru poate deveni o sursa de inspirație, dacă învățam cum sa privim”.

Cei ce doresc să-i admire creaţiile o pot face pe Facebook-ul ei: https://www.facebook.com/condurache.alice.9

CLAUDIA GAVRILAŞ

CLAUDIA GAVRILAS

CLAUDIA GAVRILAŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: